Jump to content

3D nyomtatású

2014. 09. 08. 12:30

Egy hónappal ezelőtt már olvashattak a 3D nyomtatásról. A technológia és a városi kerékpározás ötvözéséből készült „okosbiciklik” még éttermi ajánlatokat nyújtanak a vezető számára.

Öt biciklitervező csapat hosszas munkájának eredményének tudható be, a jövőre boltokba kerülő 3D nyomtatással készülő bicaj. Mivel limitált kiadásúak a kétkerekűek, így mindösszesen csak 100 darab lesz megvásárolható. Az egyedi megjelenésű bringa számos extrával lesz felszerelve. A bluetooth-al felszerelt kormány kiszámítja és megmondja mikor érdemes megállni, vagy épp félrehúzni a kormányt, netán elkanyarodni, hogy odaérjünk a kívánt útcélhoz. A bicaj az okostelefonhoz csatlakoztatható és az úgynevezett „My Bike” alkalmazás értesíti a vezetőt a kerékpár állapotáról. Ha épp szükséges, még a lámpa felkapcsolására is figyelmezteti az embert. Ezen felül a környéken található éttermekről, és boltokról is informál, ajánlást ad.

A bringa nem csak az új fajta dizájn miatt érdekes, hanem azért is, mert megkönnyíti a városi bicajozást a beépített szenzorok és a telefonos okos alkalmazás használatának köszönhetően. Így a vezetőnek bőven elég csak az útra koncentrálnia, minden másra ott a bicikli.