Jump to content

Még mindig virágzik a delfinvadászat

2014. 09. 18. 16:00

A delfinvadászat hosszas évek óta borszolja a kedélyeket. Számos petíció, tüntetés, tévé műsor szerveződött a téma köré. Most ismét megindult a vadásszezon. Tudja, hogy áll a helyzet most?

A 2013-mas év egyik legfelkavaróbb képe gyorsan elterjed az interneten. A japán delfinvadászok áldozatainak vére, vörösre festette a vizet, hatalmas méreteket öltve.
A mostani idény szeptember elsejével vette kezdetét. Különböző módszerek léteznek az állatok terelésére, befogására. Gyakran a vadászok vascsövekkel verik a víz tetejét, hogy az így turistáktól távolra menekülő állatokat, kifogják, lemészárolják, vagy eladják különböző akváriumoknak. Sajnos még mindig virágzik ez a fajta kereskedelem, mert egy-egy példányért 250,000 dollárt kapnak. Egyébként a véres szokásról 2009-ben Az öböl címmel dokumentumfilm készült, Ric O’Barry csapata kapta lencsevégre az eseményeket. A bemutatást követően, nagy felháborodás övezte azt, hogy még mindig hagyják, hogy büntetlenül mészároljanak egy tradicionálisnak titulált esemény keretin belül.
Az első petíció, melyet 150 ország írt alá, 2010-ben látott napvilágot, ezt követően számos intézkedés tárgyalás vette kezdetét. Az eredmény nem maradt el, az elkövetkezendő években kevesebb állat esett áldozatául a kegyetlen hagyománynak. Az idei év elején az egyik legradikálisabb környezetvédő szervezet a Sea Sheperd is az ügy mögé állt. Minden erejével az ellen küzd, hogy az évente 2000 ártatlan állat életét követelő tradíció eltűnjön a föld színéről.
Mivel ismét egy új idény kezdődött, sajnos annyira mégsem sikeresek a tárgyalások, és az eszközök, melyekkel fékezni próbálják a vadászatot.