Jump to content

Lenyűgöző tények, amikre sosem gondolt volna! I.rész

2014. 09. 21. 09:00

Érdekességek a nagyvilágból, amire senki sem gondolt volna. Vajon mibe hal bele több ember egy évben, a cápatámadásba, vagy a kenyérpirító használatba? Hány bogarat eszünk meg évente? Vajon mi történik a matraccal 10 év használat után? Ha foglalkoztatják az ilyen, és ehhez hasonló kérdések, akkor ez a cikk Önnek szól!

Gondolta volna, hogy:

  • A pirítós egy év alatt több, mint 700 ember halálát okozza. Hogy lehetséges ez? A leggyakoribb ok, az áramrázás. A felhasználók különféle fém eszközökkel próbálják kipiszkálni a kenyeret, morzsát stb., aminek következtében megrázza őket az áram.
  • A fogakat tönkreteszi a szénsav sokat olvasni erről, de nem igazán foglalkozunk ezzel behatóan. Az igazság az, hogy miközben a napi adag kólát, ízesített vizet, vagy bármi szénsavasat isszuk, az a fogak szempontjából olyan, mintha az elemben lévő savval öblögetnénk. A citromsav, amit a legtöbb szénsavas üdítőbe tesznek, mint tartósítószert, lassan, de biztosan szétmarja a fogakat.
  • A munkahelyi asztalon, az egéren, a billentyűzeten, a telefonon, 400x több bacilus található, mint a wc ülőkén. Ha eddig jókat ebédelt az asztalánál ülve, jobban jár, ha beül az iroda wc-be mert az tisztább. Átlagosan 70%-kal nagyobb a bacilustenyészet az irodai asztalon, mint egy vécéülőkén.
  • Évente nagyjából 500 gramm bogarat eszünk meg. A közhiedelemmel ellentétbe, nem alvás közbe másznak az ízeltlábúak az szánkba, bár ez is előfordulhat. A magyarázata ennek az, hogy vannak olyan ételek, amelyek tartalmaznak apró rovarokat. Pl.: a gyümölcslevekbe, a gyümölcsről bekerülő kis repülőpilóták is felhasználásra kerülnek, hiszen 100%-osan semmit sem lehet lefertőtleníteni…
  • Végül mi történik a régóta használt matraccal? Talán nem meglepő az a tény, hogy az ágyunkat több millió kis poratkával osszuk meg. Ha kéznél van egy hiper-szuper dupla nagyítású fényképzője, videokamerája, a saját szemével is meggyőződhet róla. Alvás közben millió élő organizmus vesz körül, akik elhalt, levedlett bőrébe fekszünk, rosszabb esetbe le is nyeljük azt. A lakosság 85%-a allergiás rájuk, és az asztma kiváló okai közt is szerepelnek. Érdekességképpen: ha több, mint két éve meg van a párnája, akkor a párna súlyának 10%-át a poratkák, és annak elhalt bőre, és egyéb ürüléke teszi ki.

A kövekező cikkben, további öt elkészeptő dolgoról olvashatnak!

(A kép forrása: http://www.breadalbane.pkc.sch.uk/)