Jump to content

Lie Buster, a hazugságvizsgálók csúcsmodellje

2014. 11. 21. 16:00

Elképesztő kütyü, ami hamar a kételkedők kedvencévé válhat. Ön kipróbálná?

Újabb őrület hódít külföldön. Hogy honnan származik? Hát persze, hogy Amerikából. A Lie Busterre keresztelt szerkentyű a tesztek szerint majdhogynem 100%-os pontossággal deríti fel, hogy ki mondd igazad, és ki lapít.

A működési elve nagyon egyszerű. Egy óra kinézetű, csuklóra erősített, speciális mikro chippel ellátott eszköz figyeli, és méri a hanghordozásban lévő stressz mennyiséget. Ha az elér egy bizonyos tartományt, akkor a szerkezet vibrálással jelzi a hazugságot. Minél többet vagy nagyobbat füllent az illető, a kütyü annál jobban búg.

A hang alapú hazugságdetektor elkészítése egyébként az egyik legjobb választás, ugyanis, amikor az ember füllentésre készül a hangszíne, a mondat ritmikája megváltozik. Leggyakrabban a hangszín megemelkedik, a beszédtempó pedig megváltozik. Ez annak köszönhető, hogy az agyunk alapvetően a tudat alattit nem tudja hazugságra kényszeríteni, így non-verbális jelzéseinknek nem szabhatunk gátat. Könnyen felismeri egy figyelmes szemlélődő is a hazug embert, mindenféle szerkentyű nélkül, csak nyitott szemmel kell járni. Ha az mégse lenne hatásos, rendeljen Lie Bustert.


(A kép forrása: http://pad1.whstatic.com/i)