Jump to content

Megvásárolható a világ első 3D-ben író tolla

2015. 01. 16. 09:00

Bizony, már a web shopokban a szupertoll, amivel a semmiből teremthet akár egy labdát, függönyt, házmodellt, egy gyurmára emlékeztető anyagból. Elképesztő videó az írószerek nagyágyúját.

A 3D-s nyomtatás mellett újabb áttörés következik a kézzelfogható, ám „semmiből” születő dolgok világában. A 3Doodler 2.0-ra keresztelt masina lenyűgöző. Tényleg nincs jobb szó rá.

Egyszerűen úgy lehetne jellemezni, mint egy nyomtató tulajdonságával felruházott egyszerű tollat, ami képes térben érzékelhető, tapintható tárgyat létrehozni.

A működési elve nem bonyolult. A szerkezetből felforrósított műanyag távozik, ami egy szerkezeten keresztül menve kihűl, és azonnal megköt. Se szoftver, se internet, egyszerű logika és találékonyság áll a dolog mögött. A készülő alkotásoknak csak a képzelet szab határt, na meg nem árt rácsatlakoztatni a tápegységre a tollat, a használat előtt, hiszen az csak akkor működik, ha hálózati tápról megy.

A 3Doodler annyira nagy népszerűségnek örvend külföldön, hogy a cég több mint 130,000 példányt adott már el belőle. Ez valamelyest érthető is, hiszen tényleg mindent meg lehet vele alkotni, lemodellezni, úgy hogy nincs szükség számítógépre. Íme pár kreatív (és talán unatkozó?) ember írás/rajza:

A 3Doodler 2.0-a előtti verziós sem volt rosszabb, mint a jelenlegi, habár ez számos újításon ment keresztül, olvasható a hivatalos oldalukon. A gyártó azt mondja, hogy a mostani széria jobb, kecsesebb, kisebb, ergonomikusabb, mint az előző. A második verzióhoz elérhető számos kiegészítő, amelyeknek komoly funkciójuk nincs, egyszerűen csak beszerezhető.

És itt nézheti meg munka közben a lenyűgöző tollat. Ön is hozzájuthat, potom 300,000 ft-ért.



(A kép forrása: https://www.kickstarter.com/)