A holland dizájner egy újfajta a kulináris élvezeteket előtérbe helyező kutatáson dolgozott, ami a 3D-s nyomtatással állt kapcsolatban. Chloe először szkeptikusan vélekedett a dolgos sikerességéről, hiszen a 3D nyomtatással készített ételeket egy kalap alá veszik a gyárakban készült, tömegélelmiszerekkel.
Az általánosítás elkerülése érdekében egy teljesen új módját akarta felfedezni az organikus étel gyártására, így a kívánt növények magját nyomtatta ki, és helyezte földbe. Legnagyobb meglepetésére, a kinyomtatott magvak sarjadni kezdtek, és végül kinőttek a növények.
A 3D nyomtatás egyik előnye, hogy bármilyen DNS szerkezetet lehet benne variálni, anélkül, hogy a klasszikus értelembe vett génmódosítást végrehajtaná az ember.
Meglepő módon a kinyomtatott magból kikelt gomba és köret íze nem változott, a szokásos íz kombinációt nyújtotta, legalábbis Chloe elmondása szerint.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://www.technocrazed.com/)