Jump to content

Equa palack: környezetbarát, BPA mentes

2015. 09. 05. 16:00

A hagyományos műanyagflakonok BPA tartalma nem vitatott, akárcsak a vegyület egészségre káros hatása, a 450 év alatt lebomló műanyagról nem is beszélve. Ezzel szemben létezik a PET palackok egy olyan változata is, ami környezetbarát, és nem veszélyezteti az egészséget, az Equa.

„Az EQUA története akkor kezdődött, amikor Anže, ügyvezető igazgatónk tengerparti sétája során elkeseredett a hatalmas plasztik üvegek mennyiségén az óceánban. Elgondolkozott azon, hogy hogyan lehetne csökkenteni ezt a Földre egyre inkább nehezedő terhet. Így hozta létre az EQUA-t – a kifejezés két szó, az ECO és AQUA (víz) egyesítéséből származik, és latinul tengert jelent”- olvasható az idillikus revelációs folyamat kezdete a termék honlapján.

A remekül megírt szövegen túl azonban a cég tényleg arra törekszik, hogy a tiszta és élhető környezet megteremtését fenntartsák, és csökkentsék a klasszikus műanyagpalackok okozta hatalmas természeti terhelést. Ezt többek közt anyagi támogatással (az Equa nyereségének 10%-át környezettudatosságot hangsúlyozó zöld szervezeteknek adományozza) és a termékeikhez felhasznált alapanyagokkal kívánják elérni.

Az Equa kulacsok környezetbarátok és számos tanúsítvánnyal rendelkeznek. A BPA mentes kulacsok és üvegkulacsok minőségi alapanyagok felhasználásával készülnek, melyek nem csak újrahasznosíthatóvá válnak, hanem a bennük tárolt ételre, italra sem veszélyesek. Ellentétben azokkal a műanyagokkal melyek BPA tartalmuknál fogva, már 20 perc után szennyezik az ételt, italt.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: myequa.hu Forrás: biokalauz.hu/myequa.hu)