Jump to content

Elérkezett az okoszebra ideje

2016. 07. 29. 16:00

Igen, az okoshűtő és okosóra után, az önvezérlő Teslán túl, megérkeztek Ausztráliába az első átkelők, amelyek okosak. Bár számunkra inkább döbbenetesek, mint okosak, de ez ízlés dolga.

Az okostelefonok hirtelen népszerűsége után az emberekből nem sok látszik manapság, csak a fejbúbjuk, hiszen mindenki leszegett fejjel mászkál az utcán. A lefelé bámuló életmódhoz viszont nem mindenki tud alkalmazkodni. Évente 3 500 gyalogos szenved közeledési balesetet Ausztráliában a telefon nyomkodása miatt, amiről csupán 3-ból 1 megkérdezett gondolja azt, hogy veszélyes lehet a gyalogos átkelő, azaz zebra használata során. A zebrán bekövetkezett balesetek a milliárd dollárba kerülnek az ausztráloknak.

A Pokemon Go őrületet meglovagolva egy ausztrál dizájnercsoport, a North Büro egy teljesen új innovációval oldaná meg a dolgot, az okoszebrával. A zebra annyiban különbözik a hagyományostól, hogy nem csak az átkelővel szemben lévő oszlopon világít majd a piros vagy zöld jelzés, hanem a lábuk alatt is.

Az ötletet a Pokemon Go adta, mert megjelenése óta tényleg nem látni olyan ember, aki ne a telefonját bámulja. Az elképzelés egyébként hasznos és egyben szomorú is.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
Forrás: biokalauz.hu | Kép: dezeen.com