Jump to content

A világ legnagyobb napelem telepe 95 focipályányi

2016. 08. 03. 09:05

Elon Muské, akit a Tesla atyjaként is ismerhetünk. Mi a célja vele? Semmi különös, csupán olyan akkumulátorokat készítene, amelyek feje tetejére állítanák az akkumulátor piacot.

 

Elon Musk a férfi, aki szeretné megváltani a világot. Olyan vállalkozok fűződnek a nevéhez mint a Zip2, az X.com, a PayPal, a SpaceX, a Tesla Motors és a SolarCity, amelyek szinte egytől egyig  nemzetközi gazdasági élet fontos szereplői. Musk most szintén egy új fronton nyit, az akkumulátor piarcra akar betörni, újgenerációs akkujaival.

Napenergia

A világ legnagyobb gyárának kikiáltott a nevadai Gigafactory hamarosan működésbe lép, és olyan akkumulátorokat készít majd, amelyek a napenergia felhasznosításából szerzik a szükséges energiát és áramot.

A gigantikus telep ugyan felvetett néhány kérdést, például azt, hogy honnan lesz elég lítium a telepekhez, de Musk megállíthatatlanul lépdel előre.

A Tesla színeiben Musk megtartotta a nevadai üzem megnyitóját múlt hét csütörtökön, amivel a világ legnagyobb alapterületű üzeme kel életre a sivatagban, 5 milliárd dollárért.

A Gigafactory nevéhez hűen gigantikus méreteket ölt, eddig 95 focipályányi helyet foglal el, de folyamatosan bővítik. Áramellátását a tetőt borító napelemek biztosítják majd; bent pedig minden újrahasznosított alapanyagokból készül.

A cégvezető Elon Musk szerint a gazdaságos üzemben a telepek 30 százalékkal olcsóbban készülhetnek el, mint eddig, ami felbolydítaná a piacot.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
Forrás: biokalauz.hu | Kép: wikimedia.org