Jump to content

Huszonnégy óra bolygónk jövőjéért

2017. 12. 05. 14:55

Az Al Gore, az Egyesült Államok korábbi alelnöke által alapított nemzetközi civil szervezet, a Climate Reality Project célja, hogy felgyorsítsa a fenntartható folyamatokat a társadalom széles rétegeinek elérése révén.

A Climate Reality Project európai idő szerint december 5-én tartja hagyományos globális internetes közvetítését 24 Hours of Reality címmel, amelynek középpontjában a klímaváltozás áll. A 2016-ban életbe lépett párizsi klímavédelmi egyezmény a klímamozgalom mérföldkövének számít. A szakértők szerint ez a lépés egy sor olyan lehetőséget nyitott meg a klímaváltozás elleni küzdelemben, amelyek korábban elérhetetlenek voltak.

Azonban továbbra is kérdéses, hogy a klímaegyezmény önkéntes vállalásait hogyan teljesítik az egyes nemzetek, és milyen további vállalásokra hajlandók a globális felmelegedés legfeljebb két Celsius-fok, de lehetőség szerint másfél Celsius-fok alatt tartására.

December 5-én a közvetítés bejárja az egész földet. Az izgalmas interaktív program meghívott vendégei között olyan nevek találhatók, mint Belinda Carlise, Sheryl Crow, Jean-Michel Jarre, Annie Lennox, The Killers. Természetesen a civil szféra, a nemzetközi szervezetek képviselői továbbá politikusok is részt vesznek az egész napos programban. Az élő, angol nyelvű adás nyomon követhető az alábbi oldalon, és a magyarországi partner, az Ecolife magazin Facebook oldalán is.

(Forrás: vakaciozzunk.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)