Jump to content

Víz alatti kutatórobottal is csökkenthető a pazarlás

2018. 09. 21. 08:00

Nyár elején rendezték meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, amelybe idén a Vodafone-csoport is beszállt – létrehozva egy junior ösztöndíjat.

Az európai uniós megmérettetés kezdete egészen 1988-ra nyúlik vissza, és idén már 27. alkalommal díjazták a legjobb fejlesztéseket. A kiírásra több mint 1000 pályamunka érkezett. A tehetségkutató versenyen idén először a Vodafone Magyarország Alapítvány által alapított junior ösztöndíjat is kiosztották - írja az m2m.hu

„Technológiai vállalatként kiemelten fontos számunkra az innováció, hiszen ennek köszönhetően képes a vállalat folyamatosan megújítani a szolgáltatási portfólióját. Célunk, hogy ezt a szemléletmódot a lehető legtöbb módon terjesszük, ezért hoztuk létre ezt az ösztöndíjat is” – mondta Budai J. Gergő a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese az M2M Zóna műsorban.

Az elismerést a bírálóbizottság döntése értelmében Zsigó Miklós nyerte el, aki a Tóth Bencével közösen benyújtott „Underwater cyclops” című pályázatával második díjban részesült. Ezen felül pedig legfiatalabb indulóként ő kapta a 100 ezer forint összegű ösztöndíjat. A távirányítással működő kutatórobot célja, hogy a vízközmű-szolgáltatók vizet spórolhassanak meg.

(Forrás: biokalauz.co.hu;m2m.hu | Kép: pixabay.com)