Jump to content

Edzőterem helyett okostükör?

2018. 12. 04. 09:00

Hiába vásárolnak manapság sokan fitneszbérletet, nem mindig van kedvük, hogy el is menjenek az edzőterembe. Ezen hivatott segíteni az egyfajta személyi edzőként is funkcionáló okoseszköz, amely a nem túl fantáziadús Mirror (azaz tükör) nevet kapta.

A kikapcsolt állapotban „hagyományos” tükörként működő készülék 22 hüvelyk (mintegy 59 centiméter) széles és 52 hüvelyk (körülbelül 132 centiméter) magas. Bekapcsolva – az LCD-kijelző és a beépített hangszórók révén – életre kel, és „élő adásban”, edző segítségével mutatja be a különféle gyakorlatokat.

A tükörhöz csatlakoztatott okoseszközöknek köszönhetően az összegyűjtött biometrikus adatok is láthatók, így a felhasználó folyamatosan nyomon tudja követni saját teljesítményét - írja az m2mzona.hu

A Mirror élő és előre rögzített gyakorlatokat is képes megjeleníteni. A felhasználó folyamatosan láthatja az edző képét a felületen, de a saját tükörképe is megjelenik a gyakorlatok elvégzése során.

Igény szerint többféle edzés közül lehet választani, ami jelenleg kardio, pilates, jóga, erősítő edzés, boksz vagy akár barre edzés. Ez utóbbi balett-jóga-pilates ötvözésével kidolgozott izometrikus erősítésfajta. A tervek szerint a jövőben hetente több mint 50 óra lesz elérhető a tükrön keresztül, sőt privát órákra is lesz lehetőség.

Az élő tréningeken havi 39 dollárért lehet részt venni, a gyakorlatokat pedig a Mirror New York-i stúdiójából közvetítik majd, ahonnan az edző visszajelzéseket is ad a felhasználónak. Ha valaki nem szeretne egy „valódi” oktatót beengedni az otthonába, akkor számos előre rögzített gyakorlat közül is válogathat.

A sportolást segítő fejlesztéshez az Apple Watch vagy sok más Bluetooth-os fitneszkészülék is csatlakoztatható, így a felhasználó teljesítménye valós időben jelenik meg a tükörben. Egy iOS alapú alkalmazás is társítható az eszközhöz, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy ugyanez elérhető lesz-e androidos verzióban.

A tükör ugyanakkor nem érintőképernyős, és az ára is elég borsos: 1.495 dollárba (nagyjából 425 ezer forintba) kerül. Ami nem igazán jó pont a online elérhető edzések tömkelegével szemben.

(Forrás: itmozaik.co.hu;biokalauz.co.hu;m2m.hu | Kép: pixabay.com)