Jump to content

Innovációs díjat nyert a kézmosásra tanító VR applikáció

2020. 05. 27. 11:08

Az Interclean, a tisztítóipar egyik vezető vására négy kategóriában díjazta a leginnovatívabb egészségügyi és higiéniai fejlesztéseket.

A Tork VR Clean Hands kézhigiéniai applikációja lett az Interclean Innovation Awards kapcsolódó termékek és szolgáltatások kategória nyertese. A virtuális valóság applikáció lehetővé teszi a WHO protokollelőírásainak gyakorlását valódi élethelyzeteken keresztül, így támogatva az életeket is mentő kézhigiéniai szabályok betartását az egészségügyi intézményekben.

„A kórházak 5-10 százalékát érintik az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések (HAI), amelyek évente mintegy 136 ezer halálesetet okoznak Európában és Észak-Amerikában. A VR tréningünk segíti a szakemberek munkavégzését, és javítja a betegek biztonságát” – emelte ki Suzanne De Maine, az Essity Tork Healthcare regionális marketingmenedzsere.

A cég korábbi kutatása megállapította, hogy az egészségügyi dolgozók 80 százaléka szeretne javítani a kézhigiénia szabályok betartásán. Az ehhez kapcsolódó képzés hagyományos formáit azonban gyakran nem találták elég inspirálónak. A kutatás szerint a tréning virtuális világba történő áthelyezésével jelentős javulás érhető el a tanulási eredményekben, és ez a módszer lehetővé teszi a szabályok gyakorlását bárhol és bármikor - írja az iotzona.hu.

(Forrás: biokalauz.co.hu;iotzona.hu | Kép: pixabay.com)