Mit jelentenek a védjegyek a biotermékeken?
2014-04-08 13:35:34
Bármilyen hihetetlennek is tűnik, pár évszázaddal korábban őseink a legmegbízhatóbb, klasszikus biogazdálkodást folytattak. Mivel vegyszereket még nem ismertek, a talaj termékenységét vetésforgóval, pillangós növényekkel, trágyázással tartották fenn. A kémiai növényvédelem is kezdetleges volt (bordói keveréket, ként használtak, esetleg mésszel lefestették a gyümölcsfák kérgét). Az első világháború után felszabadult termelési kapacitásokat használták fel a mezőgazdaság megújítására, azaz a termelékenység műtrágyázással történő növelésére, illetve a harci gázokat a rovarkártevők és gombabetegségek elleni védekezésre. Ugyanakkor már ekkor voltak olyanok, akik felhívták a figyelmet arra, hogy gazdálkodni a természeti folyamatok tiszteletben tartásával kell, különben a minket körülvevő élővilág sérül.