Egyik jobban hangzik, mint a másik, hisz ki ne szeretne úgy fogyni, hogy közben nem mond le kedvenc ételeiről... Ám itt is akad csapda jócskán.
Sokan úgy gondoljuk, hogy télen a hidegben többet kell ennünk, s gyakran a nehezebb, zsírosabb, laktatóbb ételeket kívánjuk. Ennek eredménye, hogy a tavasz kezdetére néhány kilóval többet nyom a mérleg,
Örökké a kilók, a dekák, az úszógumik - egy átlagos nő átlagosan egész életében harcol ellenük. Így hát fegyvertára bőséges, módszerei kifinomultak, ám a siker korántsem egyértelmű. Ráadásul a sikerdiétáknak
Sportolsz, pihensz, de elmarad az eredmény? Sok múlik az étrenden, amit hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni. Sportolók, sportot kerülők, íme a tökéletes 2000 kalóriás étrend, ami minden igényt kielégít.
Az egészséges táplálkozás nem ördöngösség, és számos út vezet a megfelelő megoldáshoz. Magas szintű tudományos bizonyítékok szólnak a változatosság előnyei mellett, vagyis arról hogy az egészséges táplálkozás megvalósításához nincs szükség
A tejtermékek a szakértők szerint a kiegyensúlyozott, vegyes étrend részei, és a bennük található értékes tápanyagok hozzájárulhatnak a szervezet megfelelő működéséhez. Hazánkban mégis egyre kevesebbet fogyasztunk ezekből az élelmiszerekből. Miért
Az ősidők óta használt gyógynövény ázsiai eredetű, az ókori Rómában a gladiátorok menüjének része volt az egyik legjobb energia- és tápanyagforrásként.
Az ősidők óta használt gyógynövény ázsiai eredetű, az ókori Rómában a gladiátorok menüjének része volt az egyik legjobb energia- és tápanyagforrásként.
Nagyon jó rizseket lehet itthon kapni szerinte, viszont sokszor nem jól készítjük el őket – interjúnkban a NÉBIH nagy rizstesztje alkalmából, a Vietnamból származó élelmiszervegyésszel, Bui Van Gianggal beszélgettünk.
Hőkezelt húskészítmény párizsiként Magyarországon csak akkor kerülhet forgalomba, ha megfelel a Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) előírásainak. Az MÉ 2016-os módosításai fontos változásokat hoztak a párizsi hústartalmát tekintve. Alábbi írásunkból kiderül, mi
Az Egyiptomból származó kamutot – nem véletlenül – a gabonafélék fáraójának is nevezik. Egyike azon kevés gabonafajoknak, amelyek nem mutálódtak más gabonafélékkel, nem nemesítették és kizárólag ökológiai gazdaságokban termesztik. De
Az alkor neve a sörkedvelőknek ismerősen csenghet. Az első magyar biosör alapanyagaként is használt gabona, azonban sokkal több meglepetést tartogat, mint elsőre.