Egy új brit tanulmány szerint már a módjával fogyasztott vörös húsok és feldolgozott húsfélék is jelentősen fokozzák a bélrák kialakulásának kockázatát.
A késői vacsora és a reggeli kihagyása négy-ötszörösére növeli a halál, egy újabb szívroham vagy az angina pectorisnak nevezett mellkasi fájdalom esélyét a szívinfarktuson átesett embereknél a kórház elhagyását követő
A húsvét ismét hosszúra nyúlt, ami pedig egyet jelent a feszülő nadrágokkal, a pukkadásig telt gyomkorral, és a felkúszó kilókkal. Probléma azonban egy szál se, mert némi odafigyeléssel segítheted a
A kezeletlen cukorbetegek esetében jóval gyorsabban fejlődik ki demencia – állapították meg új tanulmányukban a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) kutatói.
Amerikai tudósok egereken végzett kísérletben kimutatták, hogy az adalékanyag, amely frissen tartja a kekszeket és más közkedvelt élelmiszereket, rontja a szervezet teljesítőképességét az influenza elleni harcban.
Az egészség megőrzésében a táplálkozásnak van a legnagyobb szerepe, mint ahogy a táplálkozással összefüggő betegségek kialakulásában is - hangzott el az első országos táplálkozástudományi konferencián Debrecenben.
A szénhidrátok megvonása árthat a szívnek, az alacsony szénhidráttartalmú étrenden élők, vagyis a kevés gabonát, gyümölcsöt és keményítőben gazdag zöldségeket fogyasztók esetében jelentősen nő a pitvarfibrilláció (AFib), a leggyakoribb szívritmuszavar
Megkezdődött a húsvétot megelőző negyvennapos böjt időszaka, amikor a keresztények az étkezés tekintetében is önmegtartóztatást gyakorolnak. Úgy tűnik, hogy a tudomány és a bibliai-vallási táplálkozási alapvetések nem nagyon mondanak ellent
A gazdag ipari országok az elmúlt időszakban az élelmiszerfogyasztás során keletkező környezeti károkat más országokba telepítették át - írja egy nemzetközi kutatócsoport a Nature Ecology and Evolution című szaklapban.
Miroslav Toman cseh mezőgazdasági miniszter felszólította az Európai Bizottságot, hogy az Európai Unió összes tagállama ideiglenesen kötelezően ellenőrizze a lengyel marhahúst, ahogy azt a csehek teszik.
Egyre többen keresik a megváltoztatott összetételű, „mentes” élelmiszereket, de ezek megtévesztők lehetnek – mondta Miháldy Kinga dietetikus az M1-en pénteken.
Az év végi ünnepek elmúltával még egy ideig raklapszám találkozunk az áruházakban készleten maradt és nyomott áron kínált szaloncukorral, csokoládémikulással. Hova tűnnek hát? Lehetséges-e, hogy a gyártó új formában újracsomagolja,