Szilveszterrel és az újévvel kapcsolatban rengeteg hiedelem él a köztudatban, illetve jó néhány szokás kötődik ehhez a naphoz. Többségük, talán nem véletlenül, a bőséggel, gazdagsággal és a szerencsével kapcsolatos –
A koronavírus-világjárvány miatti korlátozások teljesen megváltoztatták a vírusos megbetegedések szezonalitását. Az intézkedések feloldása több vírus egyidejű megjelenését okozta – közölte a Magyar Gyermekorvosok Társasága.
Magyarországon ötvenezer ember lehet folyamatosan életveszélyben az alvási apnoé miatt.
A koronavírus miatt immáron másodszorra marad el a sandringhami ünnepség.
A kutatás során a UK Biobank adatbankja alapján 88 ezer ember 2006 és 2010 közötti elalvási adatait elemezték.
Európa-szerte, így Magyarországon is 2006 óta csökken a dohányzók száma, azonban ezt az eredményt veszélyeztetik az új típusú füstmentes dohánytermékek, amelyek egyáltalán nem támogatják a leszokást.
Az allergiás megbetegedések előfordulása világszerte növekszik, jelenleg a WHO adatai szerint a népesség mintegy 30-40 százalékát érinti. A tünetek egy része szezonális. Az ősz a gombákra érzékenyeknek jelent nehéz időszakot, míg télen a fűtési szezon beköszöntével a por-allergia fokozódik – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.
Egy új megközelítéssel próbálják kezelni és esetleg oltással megelőzni az Alzheimer-kórt brit és német tudósok.
A napvitaminnak is nevezett vitamin kiemelt fontosságú az őszi, téli időszakban, illetve a koronavírus elleni ellenállóképesség növelésével is kapcsolatba hozták. Összefoglaltuk, mit érdemes tudni róla.
Online kampányt indított az ökocímke fontosságáról az Agrárminisztérium (AM) annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatos vásárlás jelentőségére - jelentette be László Tibor Zoltán a tárca környezetvédelemért felelős helyettes
Az NMHH kommunikációs igazgatósága azt közölte az MTI-vel, hogy a Psyma által, kétezer 7 és 16 év közötti gyerek, valamint szüleik megkérdezésével, a hatóság megbízásából készített kutatásból kiderült: három év
Az ELTE kémikusai német kutatókkal együttműködésben olyan eljárást dolgoztak ki, amely hatékonyan és az eddigieknél sokkal precízebben mutatja meg a fehérjék szerkezetében bekövetkező változásokat.