Jump to content

Napraforgó olaj – nem csak a serpenyőbe való!

2017. 08. 29. 13:10

A hidegen sajtolt bio napraforgó olaj magas ásványi anyag és vitamintartalmának köszönhetően igazi kincs a bőrünk számára, így kár lenne csak a vasárnapi rántotthúshoz adni. De lássuk mi fán terem a csodás napraforgó olaj hatása. 

A napraforgóolaj több dolog miatt is hasznos mind a konyhában, mind a szépségápolásban, de jelen esetben utóbbi tulajdonságait vesszük górcső alá.

Napraforgó olajat mindenkinek!

Kiemelkedő E-vitamin tartalma miatt, használata már heti pár alkalommal megelőzi az öregedés jeleinek kialakulását, csökkenti a mélyebb ráncokat. Ezen kívül nem elhanyagolható a bőrre és hajra gyakorolt hatása sem. Utóbbit selymessé, puha tapintásúvá, hidratálttá varázsolja, míg előbbit ragyogóvá, élettel telivé teszi.

Képes megóvni bőrünket a környezeti ártalmaktól, kiváló gyulladáscsökkentő: akne, napégés vagy ekcéma esetében is. Kismamák is használhatják a bőrük rugalmasságának megőrzése érdekében.

Megfelelő minőségű napraforgó olajat beszerezni viszont nem egyszerű. A rengeteg termék közül megtalálni azt az egyet kihívás, de az Oshadhi napraforgóolaj például jó választás, már csak azért is, mert teljes mértékben természetes alapanyagokból készül, biogazdálkodásból származó napraforgómagok felhasználásával.

Hogyan használd a napraforgó olajat?

Meleg vizes fürdés után egy egészen kis mennyiséget (1 evőkanál) oszlass el a még nedves bőrfelületen vagy akár az egész testfelületen, hogy megőrizd bőröd rugalmasságát.

Ránctalanításhoz, a napi adag arckrémbe vagy szemkörnyékápolóba is keverhetsz egy cseppet, amivel gyengéden itasd át arcbőröd. Hajmosás előtt a nedves hajon kend el, majd hagyd hatni pár percig, ezután a szokott módon folytatódhat a hajmosás. Néhány kezelés, és a töredezett hajvégek puhává, a sprőd tapintású haj puhává változik.

(Forrás: biokalauz.hu;hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)