Szó sincs mesterségesen előállított, "műanyag" csodáról. Nem kapszula, nem tabletta, még csak nem is valamilyen tinktúra. A funkcionális élelmiszert eddig is ismertük, csak legfeljebb nem így hívtuk.
A világon először dobták piacra a finnek a rovartartalmú kenyeret.
A korai halálozás, a szívbetegség kialakulásának kockázata és a kávéfogyasztás gyakorisága között találtak összefüggést a brit kutatók.
A Hálaadás estéje a tengerentúlon komoly hagyományokkal rendelkező családi ünnep. Ilyenkor mindig ínycsiklandóan elkészített pulyka kerül az asztalra, amelyet akár mi is kipróbálhatunk.
A hazai és nemzetközi statisztikát nézve évről- évre egyre több a cukorbeteg, ezért fontos hogy minél előbb észrevegyük, felismerjük a figyelmeztető jeleket. De miből válogathatunk, ha egyszer beüt a krach?
A hónap középpontjába a diabétesz áll. Ennek margójára, összegyűjtöttük az összes olyan édesítőszert, amelyek természetes kiadásban nyújtanak édes élményt.
A hónap középpontjába a diabétesz áll. Ennek margójára, összegyűjtöttük az összes olyan édesítőszert, amelyek természetes kiadásban nyújtanak édes élményt.
Gondolhatnánk, hogy a globális táplálkozási válság csak egy újabb divatos kifejezés, és gondolhatnánk azt is, hogy az ilyesmi csak a szegényebb térségeket érinti, azonban nem erről van szó. A globális
Már most felvehetjük a kesztyűt a téli betegségekkel szemben. Van még bőven friss gyümölcs és zöldség, hogy egy kicsit besegítsünk az immunrendszerünknek.
Egy kissé szokatlan ízvilágú húsgolyóval örvendeztethetjük meg a gasztronómiai újsításokra fogékonyakat a paleo húsgolyó képében, amiben ötvöződik minden, ami az egészséges életmódhoz és a folyáshoz kell.
Köztudott, hogy a finomított cukor, a kristálycukor nem tekinthető szervezetünk számára kellő élelmiszernek. Sőt, a szervezetre gyakorolt hatása inkább károsnak, sem mint egészségesnek nevezhető. De mit együnk helyette?
Édes íz nélkül nehéz meglenni. De vajon ehhez tényleg szükségünk van a finomított cukorra? Nem lenne egészségesebb, ha más ízesítőket használnánk?