A kórokozókat célzott antibiotikumos kezeléssel gyorsan el lehet pusztítani, azonban sok kórokozó, köztük bizonyos szalmonellatörzsek, speciális rezisztenciát (ellenálló képességet) fejlesztettek ki a legtöbb ilyen gyógyszer ellen.
A három-öt méter magasra is megnövő medvetalp égési sérülésekhez hasonló kiütést tud okozni, hogyha elővigyázatlanok vagyunk vele. Idehaza is egyre elterjedtebb, ezért nem árt időben felismerni, és elkerülni.
Virágzik az étrend-kiegészítők piaca Magyarországon: tavaly mintegy 40 milliárd forintot költött ilyen termékekre a patikákban és a drogériákban a lakosság – mondta a pénteki Világgazdaságnak a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és
Ha azt olvassuk a címkén, hogy E-500 nátrium-hidrogén-karbonát, vagy E-300, a legtöbben laborban előállított veszélyes kemikáliára gondolunk, pedig utóbbi maga a C-vitamin, az előbbi pedig a sütőpor. Számtalan tévhit és
A kellemeset a hasznossal jegyében a vaníliás chia- puding tökéletes választás, ha egészséges és jó ízű desszerttel kényeztetnéd magad a hét utolsó munkanapján.
Ha jót akarsz magadnak és a hasadnak ne csak kopogtasd, mert az bizony nem árul el mindent a kiszemelt dinnyéről.
A tartós forróságban nincs is fontosabb a folyadékpótlásnál, de bizony eljön az a pont, amikor a csapvíz már unalmassá válik, a cukros és szénsavas üdítők pedig nem oltják szomjad.
Ne félj, nem nő dinnye a hasadban, és még beteg sem leszel attól, ha lenyeled a dinnye magját, sőt épp ellenkezőleg.
Ha eddig tanácstalanul ácsorogtál a szupermarketben sorakozó kávékínálat előtt, hogy mégis melyiket és milyen szempontok alapján válaszd, akkor Tóth Sándor többszörös bajnok barista segít megoldani a dilemmádat!
Az alkoholmentes italok átlagos cukor- és kalóriatartalma 2020 végére 50 százalékkal lesz kisebb a 2010-es értéknél a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség csütörtökön közzétett önkéntes vállalása szerint.
A tizenöt évesek és az annál idősebbek körében a negyedik vezető halálozási ok Belgiumban az alkoholfogyasztás.
Miközben a világ bizonyos pontjain éheznek, addig az Európai Unióban mintegy százmillió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik. Egyre több szó esik arról, hogyan csökkenthetjük az élelmiszerek hulladékká válását. A témában felelős döntéshozók