A korábbi kutatások mind alábecsülték a kidobott élelmiszer mennyiségét, holland kutatók szerint a világon minden emberre naponta 500 kalóriányi elpocsékolt élelmiszer jut.
Több étkezési tanácsadó is arra figyelmeztet: számos komoly problémát okozhat, ha a gyorséttermekben a vegán opció mellett döntünk.
Az Entis nevű finn start-up cég új, zúzott tücskökből és borsófehérjéből készített fehérjeport hozott forgalomba.
A mádi bor egészségre gyakorolt hatását kutatják a Debreceni Egyetem mádi kutatóhelyének új laboratóriumában. Az egyetem csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a laboratórium szerdai megnyitóján Győri Zoltán, az egyetem
Savas felböfögések, tiltott ételek utáni sóvárgás, infarktusra emlékeztető emésztőrendszeri tünetek – a refluxbetegség nem kíméli az embert. Ellenben bizonyos italok és ételek csak jobban fokozzák felbukkanását. Tudod, mit hagyj ki,
A kiegyensúlyozott és rendszeres gyümölcsfogyasztás a betegségmentes tél záloga. Viszont, ha egyszerre maradnánk egészségesek és karcsúak, akkor nem mindegy, hogy melyik hívogató gyümit válasszuk ki a standról. Némelyik ugyanis kifejezetten
A legújabb kutatások szerint az is közrejátszott az emberiség őseinek és a többi emberszabású majomnak a túlélésében tízmillió évvel ezelőtt, hogy kifejlesztettek egy fehérjét, amely képes volt hatékonyan lebontani az
December hatodika nem kell, hogy a cukorsokkról és az instant diabéteszről szóljon. Léteznek ugyanis olyan ajándékok, amelyek megspórolják azt a 4000 kalóriát, amit a mikuláscsomag rejt, méghozzá úgy, hogy kicsinek-nagynak
Magas biológiai értékű, egészségesebb tejtermékek előállításán dolgozik a Kaposvári Egyetem (KE) és a Fino-Food Kft., a 3 éven át tartó projektre 1,8 milliárd forintot költenek - közölte a felsőoktatási intézmény
Az Európai friss kalandok elnevezésű kampányában a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara már több mint egymillió ember figyelmét hívta fel az egészséges étkezésre, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának fontosságára.
Egészségtelenné teszik a szívet az úgynevezett ultrafeldolgozott élelmiszerek - derült ki egy kutatásból, amelyet az Amerikai Szív Egyesület idei philadelphiai ülésén mutattak be.
A rákos betegeknek el kell mondaniuk orvosaiknak, ha növényi termékeket szednek, mert egyes összetevők gátolhatják a kezelésük hatékonyságát – hangzott el egy rákellenes konferencián.