Az Egyiptomból származó kamutot – nem véletlenül – a gabonafélék fáraójának is nevezik. Egyike azon kevés gabonafajoknak, amelyek nem mutálódtak más gabonafélékkel, nem nemesítették és kizárólag ökológiai gazdaságokban termesztik. De
Az alkor neve a sörkedvelőknek ismerősen csenghet. Az első magyar biosör alapanyagaként is használt gabona, azonban sokkal több meglepetést tartogat, mint elsőre.
Furcsa kettőség jellemzi a viszonyunkat a chipsekkel: miközben az egyik legkedveltebb ropogtatnivaló, úgy gondoljuk, nehezen illeszthető be az egészséges étrendbe. Nézzük meg alaposabban, mire kell figyelnünk, ha nassolni szeretnénk belőle.
Furcsa kettőség jellemzi a viszonyunkat a chipsekkel: miközben az egyik legkedveltebb ropogtatnivaló, úgy gondoljuk, nehezen illeszthető be az egészséges étrendbe. Nézzük meg alaposabban, mire kell figyelnünk, ha nassolni szeretnénk belőle.
Csaknem másfél millió ember szenved laktózérzékenységtől Magyarországon, és valószínűleg ennél sokkal többen vannak, akik nem is gyanítják, hogy a fejfájás vagy a rossz közérzet akár ételintoleranciával kapcsolatos tünetek miatt is
Csaknem másfél millió ember szenved laktózérzékenységtől Magyarországon, és valószínűleg ennél sokkal többen vannak, akik nem is gyanítják, hogy a fejfájás vagy a rossz közérzet akár ételintoleranciával kapcsolatos tünetek miatt is
Több mint hatvan éve készítették az első gyorsfagyasztott halrudacskákat Angliában. Cikkünkben megtudhatnak mindent, amit a gyerekek kedvenc halételéről tudni érdemes.
Első hallásra talán mindenkinek a nátrium-glutamát jut az eszébe az ízfokozók kapcsán, de nézzük, hogy miről is van szó pontosan.
Édesen vagy sósan – mindenhogyan szereti a rizst Alpári György, a NÉBIH gasztronómusa, aki az itthon is bevett gyakorlattól eltérő módszerrel készítette el a hatósági kedveltségi teszten a harmincnégy különböző
A jellegzetes ízű fűszerről mindenki tudja, hogy a koktélok és a különleges ízvilágú ételek alap építőeleme. De vajon mit érdemes még tudni róla?
A jellegzetes ízű fűszerről mindenki tudja, hogy a koktélok és a különleges ízvilágú ételek alap építőeleme. De vajon mit érdemes még tudni róla?
Már a new wave étrendek előtt felbukkant a lúgosító étrend, amely igazán divatossá csak napjainkra vált. De mi is ez pontosan, és miben rejlik hatóereje?