Persze a pörkölt és a gulyás elképzelhetetlen nélküle. De tudjuk-e, hogy valójában milyen jótékony hatása van a szervezetünkre az egyik leggyakrabban használt nagy tápértékű fűszernövénynek?
Mielőtt elhúznánk a szánkat, és kizárólag gyeremekkorunk napközis élményeire alapozva mondanánk zsigeri nemet a kelkáposztára, barátkozzunk meg más gondolattal is. Miszerint a kelkáposzta egy roppant értékes főzeléknövény, remek csonterősítő például.
Gyakran találkozni az életmódváltással és kiegyensúlyozott étrenddel foglalkozó cikkekben. De mit takar a hangzatos név?
A telített zsírok az elhízás és a szívbetegségek fő indikátorai. Mindenhol ott vannak és lesben állnak. Ám némi szemfülességgel elkerülhetjük ártó szándékukat.
Azok, akik lassan esznek, kisebb valószínűséggel híznak el - állapították meg japán kutatók, akik szerint a vacsora utáni rágcsálnivalók elhagyása, valamint ha az ember már nem eszik lefekvés előtt két
Akár hetente jelennek meg új és még újabb élemiszerfajták, amelyekről alig tudunk valamit. Az alakor és a kamut azonban ősi élelem. Csak hát mi is az?
Az Y generáció válhat az eddig feljegyzett legtúlsúlyosabb nemzedékké Nagy-Britanniában - figyelmeztetnek a brit egészségügyi szakértők.
A legkeményebb mínuszok előtt állva nem árt, ha kicsit felturbózod a szervezet vitaminraktárát. Ezt a leggyorsabban pedig a hámozásmentes gyümölcsökkel teheted. Melyek azok, amelyek kültakaróját vétek eltávolítani?
Amerikai tudósok összefüggést találtak a várandós anya alacsony szénhidrátbevitele és a baba születési rendellenességének kockázata között - számolt be a medicalxpress.com.
Bonyolultnak tűnik az elkészítése, pedig egy cseppet sem az. Az egész egy húsz perces művelet, aminek végeztével olyan ízorgia kerül a tányérodra, hogy onnantól kezdve csak azt ennéd.
Francia tudósok szerint létezhet kapcsolat a túlságosan feldolgozott ételek - sütemények, csirkefalatok, csomagolt kenyérfélék - fogyasztása és a rák kialakulásának kockázata között, de hangsúlyozták, hogy ennek kiderítésére további kutatásokra van
Az étel lelke a jó fűszer, ahogy a kiváló agyműködésé is. Mivel, mennyit és hogyan ízesíts, ha a vacsorapartnered nem csak a kulináris élvezetekkel, hanem az agytekervényeiddel is le akarod