A gyorsan elkészíthető ételek egészségesebb fajtája. Gondolják a szülők, amikor halrudacskát vásárolnak és készítenek gyermekeiknek. De vajon milyen hal kerül a rudacskákba, és mennyi só található benne?
A gyorsan elkészíthető ételek egészségesebb fajtája. Gondolják a szülők, amikor halrudacskát vásárolnak és készítenek gyermekeiknek. Alapanyaga hal, ráadásul ma már nem olajban süthető változataik is egyre nagyobb számban jelentek meg
Vannak az életnek olyan íratlan szabályai, amelyekre csak felnőttségünk teljes tudatában ébredünk rá. Ilyen például a helyes hűtőhasználat, vagyis egész pontosan azon része, hogy mit szabad és mit nem beletenni.
Ugyan még csak január második hetét tapossuk, mégis megérkezett talán az év legnagyobb szenzációja, a trendteremtő nyers víz. De mi is ez pontosan, ami az USA keleti partjától, Európa csücskéig
Cikkünkben bemutatjuk a Tengergazdálkodási Tanácsot és az MSC ökocímkét is, amely garanciát ad a tengeri élelmiszerek nyomonkövethetőségére.
Mivel a legnagyobb mennyiségben fogyasztott élelmiszerünkről van szó, egészségünk megőrzése szempontjából fontos szempont a nap mint nap asztalunkra kerülő kenyér adagjának és tápanyag összetételének ismerete is.
Napi egy adag zöld saláta a kor előrehaladtával segíthet megőrizni a memóriát és frissen tartani az agyat - állítják egy amerikai tanulmány szerzői.
A klímaváltozás az étrendre is hatással van. A tudósok ennek jegyében a tengeri élelmiszerek arányának növelését ajánlják, valamint felhívják a figyelmet a laboratóriumban előállított húsban, illetve a rovarokban rejlő lehetőségekre.
Antioxidáns – ez az ami közös a csokoládéban és a vörösborban. A karácsonyi céges vagy baráti ünneplések velejárója mindkettő. Ugyan a magas kakaótartalmú étcsokoládéról és kimondottan a vörösborról igazolták, hogy
Gombabetegség tizedeli a világ banántermelését, komoly károkat okozva a kereskedőknek, és nem utolsósorban a mintegy 400 millió termelőnek, akinek a megélhetést a világ legnépszerűbb gyümölcse adja.
A szokásos ünnepi ebéd számos kihagyhatatlan elemet tartalmaz. De vajon honnan erednek, mit tartalmaz a hagyományos ebéd, és honnan veszünk át még fogásokat?
Vanília, fahéj, narancshéj, mák, dió, gyömbér, szegfűszeg, citrom, sáfrány, ánizs, csokoládé és fenyőillat. Reméljük ezeknek a szavaknak a hallatán, szinte mindenkinek a varázslatos, meghitt ünnep, a karácsony, a közös, hangulatos