Ha eddig még nem próbáltad a rizottó rizst, akkor éppen itt az ideje! Teljesen másképp viselkednek a kifejezetten ehhez az ételhez használt rizsek. Ha megfelelően készíted el, egészen újszerű élmény
A jégkrémet – és persze a fagyit is – mindenki szereti, erről persze a statisztikák is tanúskodnak: az átlagos magyar évente mintegy öt liternyi hideg édességet nyalogat el. De vajon
A táplálkozási szokásokról készít felmérést az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), a felmérés lényege az egészségvédelem és a szemléletfejlesztés a táplálkozás és a gyógyszerfogyasztás területén - közölte Vastag László,
Az avokádó teljesen univerzális növény. Egyszerre zöldség, gyümölcs és gyógynövény egyben, így talán senkit nem lep meg, hogy mennyire egészséges a belőle készült puding.
Kívül porhanyós ízeltes morzsatészta, belül omlós körte. Az egyszerűnek hangzó kombináció valójában maga a gasztronómiai csoda! Készítsd el, és magad is meg fogsz lepődni, mennyei ízvilágán.
A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük a mindennapokban leginkább fogyasztott antioxidánsforrásokat és azok legjellemzőbb biológiai hatásait, valamint a fogyasztásukkal kapcsolatos hasznos tudnivalókat.
Az egyik legnagyobb táplálkozási tévhit, azt a már-már misztikusan hangzó hat óra utáni evést övezi. Szabad vagy sem? A szakértő válaszol!
A rendszertelen étkezés, stressz és kevés mozgás miatt sokan küzdenek emésztési panaszokkal.
Ha valaki gluténmentes diétát tart, akkor a sütés és főzés során helyettesítenie kell a sikért tartalmazó liszteket. Erre a célra több termék is kapható, ám ezek összetételükben különbözőek. Némelyek összetevői
Mindig újabb és újabb diéták hódítanak szerte a világon. A legújabb kutatások azonban úgy tűnik megmutatják végre a fényt az alagút végén. A kutatók meglelhették a biztos fogyáshoz a kulcsot.
Itt a nyár, a zöldségek, a gyümölcsök szezonja. Ezek a táplálékok bőségesen tartalmaznak élelmi rostokat, amelyek fontos összetevői étrendünknek, és a súlykontrollban is jelentős szerepet játszanak. Hogy miért? Erről Sárga Diána tájékoztatott, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa.
Búza, glutén, tojás, tej és szója – leggyakrabban ezek az összetevők okoznak panaszokat akkor, ha valaki ételallergiás vagy ételérzékeny. A kettő ugyanis különböző betegség, az egyik sokkal több embert érint, tüneteik sem teljesen azonosak, a kivizsgálásuk módja pedig teljesen különböző. Sárdi Krisztina, a Budai Allergiaközpont gasztroenterológusa az ételallergia és az ételérzékenység közti eltérésekről beszélt.