Rengeteg tévhit kering arról, hogy mennyi folyadékot kellene naponta elfogyasztani, különösen egy forró nyári napon, amikor még jobban oda kell figyelnünk az ivásra. Mit és mennyit igyunk általában, illetve kánikula
A humusz első hangzásra kicsit távol-keletiesen hangzik, és sokan bizalmatlankodnak az étellel kapcsolatban, viszont az első megkóstolás után garantáltan a kedvenceddé válik.
A kedvelt és igen népszerű étrendkiegészítőről azt tartják, hogy védi a szív-és érrendszert. A legújabb kutatások azonban lerántották a leplet a valós hatékonyságáról.
Magyarország toplistás a túlsúlyos emberek tekintetében. A hízáshoz azonban nem kell sok. A legfőbb ok, amiért a kilók felszaladnak, tulajdonképpen némi odafigyeléssel elkerülhető volna.
Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak az egészséges alapanyagok, és egyre többen döntenek egy-egy bevásárláskor vagy akár családi, baráti program esetén is a mindenmentes finomságok mellett.
A cöliákia, más néven autoimmun lisztérzékenység diagnózisa után sok szülőben felmerül, hogy az addig megszokott étrend helyébe lépő gluténmentes alapanyagok és ételek képesek-e biztosítani a gyermek fejlődéséhez szükséges tápanyagokat. Szarka
Kerülni kell a zsíros nehéz ételeteket a nyári melegben ‒ mondta az InfoRádiónak Antal Emese dietetikus. A Tét Platform szakmai vezetője szerint érdemes ilyenkor sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani.
Ha kánikula, akkor őszibarack. A frissítő, szomjoltó gyümölcsből a sárga húsú a sláger, illetve minél magasabb a hőmérséklet, annál több fogy a kopasz ősziből és a nektarinból – derül ki
A piros és a sötétzöld színű zöldségektől, gyümölcsöktől jobban barnulunk, vitamintartalmuknak köszönhetően gyorsabban regenerálódik a bőr.
Sokan hajlamosak megfeledkezni a hűtőben tárolt ennivalókról, a megromlott termékek pedig végül a kukában landolnak. Magyarországon a Nébih adatai szerint évente kétmillió tonna élelmiszert dobunk ki, az amerikai adatok pedig
A zab kiváló rostforrás, a dió esszenciális zsírsavakban gazdag, a mandula kiváló E-vitamin, magnézium és kalcium forrás, a paradicsomban található likopin pedig erős antioxidáns. Fogyasztásuk kapcsán azonban sokan mégis kellemetlen,
A dundi óvodás cuki, a termetes iskolás jó húsban van - a kövér felnőtt pedig beteg? A nyugati világ egyik legsúlyosabb egészségügyi kihívása az „elhízás-járvány”, amelynek megfékezéséhez Sasvári-Szekeres Anita, az