Szendvics adta hirtelen vércukorszint növekedés helyett kiegyensúlyozott energiaszint, ízetlen katyvasz helyett ízlelőbimbót simogató aromák, plusz kilók helyett karcsúság. Mindezek az egészséges munkahelyi étrend ismerévei, már csak az a kérdés, hogy
Minden falatja maga a mámorító gasztromennyország, aromája és íze vetekszik a hagyományos édességével, sőt! Elkészíteni mégis egyszerű, ráadásul gluténmentes, így senkinek sem kell kimaradnia a jóból, az életintolerancia miatt.
A színezékektől és az E-számoktól is ösztönösen ódzkodunk, pedig sokszor természetes eredetű alapanyagokról van szó. Ezutóbbi kategória is E-vel jelölendő, így nem árt egy kicsit jobban megismerni a legendás adalékanyagok
Félve dobjuk vissza a zacskót, amint megpillantjuk az összetevők közt azt a bizonyos E-betűt, gondolván egészségtelen. De nézzük meg, hogy valójában mi tekinthető élelmiszeradalékanyagnak, milyen összetevőket takarnak az E- számok,
A misztikummal és erotikával fűszerezett téma már időtlen idők óta foglalkoztatja az emberiséget. Ezernyi praktika és csel létezik a vágy fokozására, és ezek közül jó néhány a mai napig fennmaradt,
Az étkezési tojásokat és csomagolásukat – Uniós és hazai jogszabályok előírásai alapján – a termelés helyén vagy a csomagoló központban kötelező jelölni. A tojásokat „A ”és „B” minőségi osztályokba sorolják,
A napokban egyre nagyobb figyelmet kap a fipronillal szennyezett tojásszállítmány, amiből sok bolt polcára felkerült jó néhány tálca. De mi történt, mi az a fipronil, és mekkora a veszély?
Isteni nagy szerencse a kenyér, péksütemény és szénhidrát imádóknak, hogy némely változata a szacharidoknak egyáltalán nem hizlal, sőt. De vajon te a jó fajta szénhidrátokat fogyasztod?
Két évtizede, a 90-es években kezdődött a kivi magyarországi történetének legújabb fejezete, amikor is az ültetvény tulajdonosának családi udvarán kinőttek az első fák.
Észrevétlenül megbújnak szinte mindenhol, szinte nap mint nap falunk belőlük, de ez így van rendjén. Pánik helyett, inkább ismert meg a mikroalgák hatását az alternatív táplálkozásban.
A mikroalgák étrend-kiegészítőként kerülnek forgalomba, így gyógyhatás nem tulajdonítható alkalmazásuknak. De mégis hatnak ránk.
Még egy tábla csoki, három szem cukorka, egy kis nasi – minden így kezdődik. Aztán jönnek az étkezéseket megkoronázó finomságok, az unalmat és szomorúságot mulasztó falatok, amiktől aztán egy kicsit