Azoknak a szervezetében, akik az "ősemberi" étrendet követik, a szívbetegségekhez köthető, a vérből kimutatható jelzőanyag dupláját találta az ausztrál Edith Cowan Egyetem (ECU) kutatócsoportja - számolt be róla a ScienceDaily.com
Évente átlagosan hat kilogramm zöldséget és gyümölcsöt dob ki egy ember Magyarországon – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságának osztályvezetője az M1-en.
Napi két eszpresszó hatásosságát sikerült egy véletlen teszttel alátámasztani: egy 11 éves francia kisfiú ritka, örökletes, gyógyíthatatlan betegségének, a diszkinéziának a tüneteit szüntette meg a kávé.
Az elfogyasztott ételek hozzáadás nélkül is tartalmazhatnak cukrokat, az emberek jó része azonban helytelenül értelmezi a tápanyagtáblázatok megfelelő sorait. A természetesen előforduló cukrokra szüksége van az emberi szervezetnek, a hozzáadott
Évente milliók halálát okozhatják a világon olyan szív- és érrendszeri betegségek, amelyek hátterében a zöldségek és gyümölcsök nem elengedő bevitele állhat.
Az elfogyasztott ételek hozzáadás nélkül is tartalmazhatnak cukrokat, az emberek jó része azonban helytelenül értelmezi a tápanyagtáblázatok megfelelő sorait. A természetesen előforduló cukrokra szüksége van az emberi szervezetnek, a hozzáadott
Az általános vélekedéssel ellentétben azonos hatással van a vér koleszterinszintjére a vörös és a fehér hús fogyasztása amerikai kutatók új tanulmánya szerint.
Magyarországon az üdítőitalok és gyümölcslevek átlagos cukor- és kalóriatartalma 2010 óta összesen 43 százalékkal csökkent – közölte a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség csütörtökön az MTI-vel.
A gyümölcslevek akár ártalmasabbak is lehetnek egészségünkre, mintha kólát vagy limonádét innánk. A tizenháromezer fő bevonásával végzett kutatás eredménye az lett, hogy napi három és fél deciliter elfogyasztott gyümölcslé majdnem
A gyümölcslevek akár ártalmasabbak is lehetnek egészségünkre, mintha kólát vagy limonádét innánk. A tizenháromezer fő bevonásával végzett kutatás eredménye az lett, hogy napi három és fél deciliter elfogyasztott gyümölcslé majdnem
Hőálló burgonyát fejlesztettek ki német kutatók: még a nyár közepi, több mint 29 Celsius-fokos napi hőmérsékletek mellett is jó minőségű gumókat növesztett a növény – közölte az erlangeni-nürnbergi Friedrich Alexander
Egy friss japán tanulmány szerint a currys fűszerkeverék alapanyagai felvehetik a harcot a gyulladással a tüdősejtekben.