Egészségtelenné teszik a szívet az úgynevezett ultrafeldolgozott élelmiszerek - derült ki egy kutatásból, amelyet az Amerikai Szív Egyesület idei philadelphiai ülésén mutattak be.
A rákos betegeknek el kell mondaniuk orvosaiknak, ha növényi termékeket szednek, mert egyes összetevők gátolhatják a kezelésük hatékonyságát – hangzott el egy rákellenes konferencián.
Egy friss felmérés szerint az amerikaiak közel fele a közösségi média népszerű szereplőinek tanácsait fogadja meg, ha az egészségről, fitneszről vagy táplálkozásról van szó. Az orvosok ezeknek a veszélyeire figyelmeztetnek.
Az elmúlt évtizedekben különböző tojótyúktartási módok alakultak ki: ketreces, mélyalmos és a biotartásként is emlegetett szabad tartás. Ezekkel kapcsolatban a fogyasztók körében is kialakult általános tévhit, hogy a különböző tartási
A túl sok cukor mellett még mindig túl sok fehér kenyeret és az artériákat terhelő zsírt fogyasztanak az amerikaiak – állapította meg egy új, 44 ezer felnőtt adatain alapuló, hosszú
A stroke nagyobb kockázatával nézhetnek szembe a vegetáriánus és a vegán étrend követői egy nagy szabású új kutatás szerint.
Úgy tűnik, csak "minimális egészségi kockázatot" jelentenek az ivóvízben lévő műanyag mikroszemcsék - állapította meg az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) jelentése.
A világ 12 országának több mint négyszázezer kényelmi élelmiszertermékét felmérő globális kutatás eredménye szerint az Egyesült Királyságban készült előkészített, félkész és késztermékek tartalmazzák a legkevesebb cukrot, telített zsírt és sót.
Tízemeletes, 12 ezer kalóriás hamburgert kínál az angliai Durham grófság egyik kocsmája - adta hírül a The Guardian című brit napilap szerdán.
Kinek a kávé, kinek a reggeli étkezés a szentség az ébredést követő percekben, egy biztos: hamar rá lehet unni mindkettőre, ha néha nem dobjuk fel valami plusz összetevővel. De mi
Összefügghet a szívbetegségek egy jelzőanyagának nagy mennyisége és a paleoétrend követése egy új ausztrál kutatás szerint.
A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának - ezt állapították meg a Dél-ausztráliai Egyetem és a Katari Egyetem tudósai egy hosszú távú