Kinek lenne gusztusa elnyammogni egy zacskó csokis drazsét, ha a csomagoláson egy rothadó fog díszeleg? Valószínűleg több zacskó édesség maradna a polcokon, mint eddig bármikor. Pontosan ez a célja a
Múlt hét péntek óta már újgenerációs kenyerek kerülnek polcokra, ugyanis azok összetétele nagyban megváltozott. A rozskenyérnek például minimum 60 százalék, míg a rozsos kenyérnek legalább 30 százalék rozslisztet kell tartalmaznia.
Azokat az ételeket soroljuk a szuperételek közé, melyek tápanyagtartalmuk miatt kiemelkednek a többi közül. Nemcsak a tányéron, de a tápanyagtáblázatban is rendkívül mutatósak.
Kutatók szerint a szerves hulladék mennyiségének csökkentésével, és a kalóriabevitel módozatainak átalakításával fenntartható élelmiszerrendszert lehetne kialakítani, és csökkenthető lenne az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértéke.
Nem hallottál még róla? Ismerd meg az egyik legritkábban emlegetett emésztési zavart, ami több embert érint, mint ahányan tudnak róla.
Az egészséges életmóddal foglalkozó cikkekben gyakran találkozni a megnevezéssel, ám bővebb felvilágosítás híján csak tudomásul vesszük létezését. Most viszont lerántjuk a leplet arról, hogy mi is az, és hogy egyáltalán
Az izgalmas elnevezés vonzóbbá teszi a zöldségeket: ha a menzán olyan érdekes fantázianevet adnak nekik, mint "sistergő bab", "dinamit cékla" vagy "citrusmázas csavart sárgarépa", sokkal több fogy belőlük amerikai kutatók
A tejben és tejtermékekben számos értékes tápanyag – fehérjék, zsírok, szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok találhatóak, melyekre a szervezetnek szüksége van. Tény, hogy a kalcium a tejtermékekből hasznosul a legjobban,
A legújabb magyar táplálkozási ajánlás szerint napi szinten minimum fél liter tejet vagy tejterméket ajánlatos elfogyasztani. Az okok? Csak olyan dolgokat tartalmaz, amelyekre szükségünk van, és máshonnan nem szerezzük be
Az emberek táplálkozásában mindig nagy szerepe volt az édes íznek. Kezdetben növényekből nyertek édesítőanyagokat, később a mézet használták édesítésre, majd az V-VII. század körül beindult a cukorgyártás és elterjedtté vált
Van helyük, egyáltalán szükségünk van még rájuk? S ha nem akarunk lemondani a levesről, a porból készült változat is megteszi?
Az édesítőszerek olyan élelmiszer adalékanyagok, amelyeket az élelmiszerek édes ízének kialakítására vagy asztali édesítőszerként használunk. Ezt mindenki tudja róluk. De vajon hány fajtája létezik, és kiknek nem ajánlott az édesítőszerek