Úgy tűnik, csak "minimális egészségi kockázatot" jelentenek az ivóvízben lévő műanyag mikroszemcsék - állapította meg az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) jelentése.
A világ 12 országának több mint négyszázezer kényelmi élelmiszertermékét felmérő globális kutatás eredménye szerint az Egyesült Királyságban készült előkészített, félkész és késztermékek tartalmazzák a legkevesebb cukrot, telített zsírt és sót.
Tízemeletes, 12 ezer kalóriás hamburgert kínál az angliai Durham grófság egyik kocsmája - adta hírül a The Guardian című brit napilap szerdán.
Kinek a kávé, kinek a reggeli étkezés a szentség az ébredést követő percekben, egy biztos: hamar rá lehet unni mindkettőre, ha néha nem dobjuk fel valami plusz összetevővel. De mi
Összefügghet a szívbetegségek egy jelzőanyagának nagy mennyisége és a paleoétrend követése egy új ausztrál kutatás szerint.
A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának - ezt állapították meg a Dél-ausztráliai Egyetem és a Katari Egyetem tudósai egy hosszú távú
Azoknak a szervezetében, akik az "ősemberi" étrendet követik, a szívbetegségekhez köthető, a vérből kimutatható jelzőanyag dupláját találta az ausztrál Edith Cowan Egyetem (ECU) kutatócsoportja - számolt be róla a ScienceDaily.com
Évente átlagosan hat kilogramm zöldséget és gyümölcsöt dob ki egy ember Magyarországon – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságának osztályvezetője az M1-en.
Napi két eszpresszó hatásosságát sikerült egy véletlen teszttel alátámasztani: egy 11 éves francia kisfiú ritka, örökletes, gyógyíthatatlan betegségének, a diszkinéziának a tüneteit szüntette meg a kávé.
Az elfogyasztott ételek hozzáadás nélkül is tartalmazhatnak cukrokat, az emberek jó része azonban helytelenül értelmezi a tápanyagtáblázatok megfelelő sorait. A természetesen előforduló cukrokra szüksége van az emberi szervezetnek, a hozzáadott
Évente milliók halálát okozhatják a világon olyan szív- és érrendszeri betegségek, amelyek hátterében a zöldségek és gyümölcsök nem elengedő bevitele állhat.
Az elfogyasztott ételek hozzáadás nélkül is tartalmazhatnak cukrokat, az emberek jó része azonban helytelenül értelmezi a tápanyagtáblázatok megfelelő sorait. A természetesen előforduló cukrokra szüksége van az emberi szervezetnek, a hozzáadott