Egyre többen keresik a megváltoztatott összetételű, „mentes” élelmiszereket, de ezek megtévesztők lehetnek – mondta Miháldy Kinga dietetikus az M1-en pénteken.
Az év végi ünnepek elmúltával még egy ideig raklapszám találkozunk az áruházakban készleten maradt és nyomott áron kínált szaloncukorral, csokoládémikulással. Hova tűnnek hát? Lehetséges-e, hogy a gyártó új formában újracsomagolja,
Ausztrál kutatók megfejthették, miért rövidíti meg az életet a magas fehérjetartalmú étrend. Eredményeik azt is alátámasztják, hogy a szénhidrátok nem feltétlenül kerülendők, ahogy sokan állítják.
Kilépve a lakásból pánikszerűen leltározni kezdesz, mit hagytál bedugva? Netán a születésnapok is kimennek a fejedből, nem beszélve a fontos határidőkről? Szerencsére a memóriaromlás némi odafigyeléssel visszafordítható, sőt javítható!
A idősebb nemzedékekhez képest gyorsabb ütemben nő az elhízással összefüggő daganatos betegségek száma az amerikai fiatal felnőttek körében - mutatta ki az Amerikai Ráktársaság egy nagyléptékű tanulmánya.
Nemrég napvilágra kerültek azoknak a vizsgálatoknak a részeredményei, amelyeket az Európai Bizottság (EB) közös kutatóközpontja végzett a kettős minőségű élelmiszerekkel kapcsolatban. A vizsgálatban az ugyanolyan márkanév alatt, ugyanolyan csomagolásban árult
A rostfogyasztás megelőzheti a krónikus, nem fertőző betegségek kialakulását - közölte a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.
A Vermonti Egyetem szakemberei végeztek egy kis étrendelemzést, 16 ezer ember bevonásával, ami csípős konklúzióval zárult. A kutatók szerint a csípős chili paprikának fontosabb szerepe van mint gondoljuk, sőt mondhatni
A gyorséttermi koszt és a kulturális érdeklődés kapcsolatáról a torinói egyetem szakértői gárdája készített részletekbe menő kutatást, ami különös eredménnyel szolgált. Miszerint többet eszik az ember sajtburgert, annál kulturálatlanabbá válik.
Tizenkét gyógyszertárban, drogériában és bioboltban kapható multivitamin-készítmény C-vitamin tartalmát vizsgálta laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Arra voltak kíváncsiak, hogy a készítmények valóban annyi C-vitamint tartalmaznak-e, amennyit a gyártó a csomagoláson
A vörös húsok és a cukor globális átlagfogyasztásának felére csökkentése, a gyümölcsök, zöldségek, hüvelyesek és magvak fogyasztásának megkétszerezése jelenti a kulcsot az emberek és a bolygó egészségének megőrzéséhez – állítják
Első teljes évén van túl a Testnevelési Egyetem berkein belül működő Sport-táplálkozástudományi Központ, melynek célja, hogy sportolók, edzők, más sportszakemberek képzését, felvilágosítását segítse, egyik fő gyakorlati feladata pedig, hogy a