Örvendetes, hogy a folyadékfogyasztás fontossága szinte minden nap terítéken van, az viszont már kevésbé, hogy a leggyakoribb félreértések nincsenek letisztázva. Mert a vizet is túllehet adagolni, ahogy a szomjúságérzet sem
A tévhittel ellentétben nem csak a tavaszi fáradtság teríthet le a hétköznapokban. Az egyre melegedő idő, és a több napsütés ellenére, a szervezetünk ugyan úgy lefáradhat, sőt. A katasztrofális energiahiány
A járványügyi veszélyhelyzetben felértékelődött az élelmiszerek tartóssága, csomagolt jellege, valamint előtérbe kerültek az otthoni sütés-főzéshez szükséges termékek - állapította meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi
Annyira meleg van, hogy a sarki fagyizóig sincs erőd elugrani? Semmi probléma, elég csak a hűtőig elmászni, mert van egy tökéletes jégkrém receptünk, amely garantáltan lehűt a tomboló kánikulában.
A csapból is az folyik, hogy miként legyünk egészségesek, és hogyan váltsunk életmódot, arról viszont már nem szól a fáma, hogy könnyen át lehet esni a ló túloldalára. Az egészség
Unod már a limonádét, és a víztől is herótod van? A nyár leizgalmasabb ízei csak arra várnak, hogy felfedezd. Mi pedig segítünk merre indulj, ha új frissítő aromák, és a
Valami finomra, de kalóriaszegény édességre vágysz? Olyat mutatunk, amitől garantáltan eldobod a fakanalat!
A témában készült legfrissebb kutatás teljesen új oldaláról közelíti meg a gyorséttermi kajákon alapuló étrendet. A liverpooli John Moores Egyetem kutatói azt tapasztalták, hogy minél többet eszik valaki gyorsétteremben, annál
Hollywoodban hatalmas divat lett, itthon viszont hírből sem hallani róla. Pedig a makrobiotikus étrend egy csipetnyi filozófia, egy csipetnyi spiritualitás, és egy jó adag távol-keleti különcség, ami a hosszú élet,
Sokan inkább az édesítőszerekre esküszünk a cukor helyett, pedig nem minden esetben járunk jobban.
Összefüggést mutattak ki a vérben felhalmozódott mérgező anyagok, például a rovarirtószerekben, tapadásmentes edényekben és égésgátlókban lévő kemikáliák és a lisztérzékenység (cöliákia) fokozott kockázata között fiataloknál.
A kávé elkészítésének legegészségesebb módját kutatták fel a tudósok: a különböző módszerek és a szívroham, valamint halálozás közti kapcsolat vizsgálata során megállapították, hogy a szűrt kávé a legjobb az egészségnek.