A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották - jelentették be kedden Budapesten.
Egy nemzetközi kutatócsoport megfejtette a pagodakarfiol, más néven romanesco brokkoli jellegzetes formája mögött rejlő titkot: a növény azért lesz ilyen, mert a rügyeiből nem fejlődnek virágok.
Magyarországon az eszpresszó a legnépszerűbb kávé egy felmérés szerint, ezt leginkább reggel fogyasztják az emberek, délután pedig főként tejeskávét.
A szőlő az egészségmegőrzés szempontjából is fontos szerepet játszik az ember életében, hiszen a benne található jótékony növényi hatóanyag, a rezveratrol egy szerteágazóan kutatott polifenol, melynek szerepe lehet számtalan anyagcserezavarral
Az aszalt szilva elsősorban azért került ebbe az aktuális superfood gyűjteménybe, mert hazánkban okosan terveznünk kell a szezonalitás miatt. A téli hónapokban, mikor a friss gyümölcs hiánycikk, csak a jól
Az apró, narancssárga bogyós gyümölcs jelentős antioxidáns forrás, így rendszeres fogyasztásával szerepe lehet a legtöbb civilizációs betegség kialakulásának csökkentésében. Ha pedig az egészségre gyakorolt hatását háttérbe szorítjuk és sokkal inkább
A csipkebogyó egy tipikus superfood abból a szempontból, hogy nem szokványos, nem használjuk a mindennapokban és kicsit homály fedi a gyakorlati felhasználását is, sőt sokan az ízétől is ódzkodnak. Lássuk,
Nemcsak gyümölcsök, zöldségek és halból készült ételek büszkélkedhetnek a superfood titulussal, hiszen bizonyos magvak is tartalmaznak olyan tápanyagokat, amelyek miatt jócskán kiérdemlik a „szuper” jelzőt.
Nagyon népszerűek manapság a szuperélelmiszerek, avagy angolosan a superfoodok, a tévhittel ellentétben azonban nemcsak az egzotikus hangzású, messzi országok ételei bírnak szupererővel, hanem a hazai ételek bizonyos fajtái is, így a pisztráng is.
Meg lehetne valósítani Európában egy biogazdálkodáson alapuló, fenntartható, biodiverzitás-barát agro-élelmiszerrendszert, amely lehetővé teszi a mezőgazdaság és a környezet kiegyensúlyozott együttélését a francia Nemzeti Kutatási Központ (CNRS) tudósai szerint.
A szuperhősök korszakát éljük, a szupererővel felruházott megmentők pedig nemcsak a mozivásznon köszönnek vissza, hanem táplálkozásunk megmentőiként is superfoodokat hívunk segítségül. A virágkorát élő táplálkozási trendnek, árnyoldala is van.
Görögdinnyefajok és több száz fajta, üvegházban termesztett növény DNS-ét vizsgálva kutatók felfedezték, hogy a görögdinnye legnagyobb valószínűséggel Északkelet-Afrikában vadon élt ősi növényekből származik.