Csak húsmentes ételeket kínálnak a Volkswagen német autógyártó társaság wolfsburgi központi üzemi éttermében a nyári szünet végétől.
Az Európai Bizottság szigorúbb határértékeket vezet be az élelmiszerekben található nehézfémekre - így a kadmiumra és az ólomra - vonatkozóan, azzal a céllal, hogy csökkentse a táplálékok rákkeltőanyag-tartalmát - olvasható
A szójában gazdag növényi étrend 84 százalékkal mérsékelte a menopauza kínzó tüneteit egy új amerikai tanulmány szerint.
A Napraforgó névre keresztelt torta lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Beszterce rózsája elnevezésű tortát választották - jelentették be kedden Budapesten.
Egy nemzetközi kutatócsoport megfejtette a pagodakarfiol, más néven romanesco brokkoli jellegzetes formája mögött rejlő titkot: a növény azért lesz ilyen, mert a rügyeiből nem fejlődnek virágok.
Magyarországon az eszpresszó a legnépszerűbb kávé egy felmérés szerint, ezt leginkább reggel fogyasztják az emberek, délután pedig főként tejeskávét.
A szőlő az egészségmegőrzés szempontjából is fontos szerepet játszik az ember életében, hiszen a benne található jótékony növényi hatóanyag, a rezveratrol egy szerteágazóan kutatott polifenol, melynek szerepe lehet számtalan anyagcserezavarral
Az aszalt szilva elsősorban azért került ebbe az aktuális superfood gyűjteménybe, mert hazánkban okosan terveznünk kell a szezonalitás miatt. A téli hónapokban, mikor a friss gyümölcs hiánycikk, csak a jól
Az apró, narancssárga bogyós gyümölcs jelentős antioxidáns forrás, így rendszeres fogyasztásával szerepe lehet a legtöbb civilizációs betegség kialakulásának csökkentésében. Ha pedig az egészségre gyakorolt hatását háttérbe szorítjuk és sokkal inkább
A csipkebogyó egy tipikus superfood abból a szempontból, hogy nem szokványos, nem használjuk a mindennapokban és kicsit homály fedi a gyakorlati felhasználását is, sőt sokan az ízétől is ódzkodnak. Lássuk,
Nemcsak gyümölcsök, zöldségek és halból készült ételek büszkélkedhetnek a superfood titulussal, hiszen bizonyos magvak is tartalmaznak olyan tápanyagokat, amelyek miatt jócskán kiérdemlik a „szuper” jelzőt.
Nagyon népszerűek manapság a szuperélelmiszerek, avagy angolosan a superfoodok, a tévhittel ellentétben azonban nemcsak az egzotikus hangzású, messzi országok ételei bírnak szupererővel, hanem a hazai ételek bizonyos fajtái is, így a pisztráng is.