A kiegyensúlyozott és rendszeres gyümölcsfogyasztás a betegségmentes tél záloga. Viszont, ha egyszerre maradnánk egészségesek és karcsúak, akkor nem mindegy, hogy melyik hívogató gyümit válasszuk ki a standról. Némelyik ugyanis kifejezetten
A legújabb kutatások szerint az is közrejátszott az emberiség őseinek és a többi emberszabású majomnak a túlélésében tízmillió évvel ezelőtt, hogy kifejlesztettek egy fehérjét, amely képes volt hatékonyan lebontani az
December hatodika nem kell, hogy a cukorsokkról és az instant diabéteszről szóljon. Léteznek ugyanis olyan ajándékok, amelyek megspórolják azt a 4000 kalóriát, amit a mikuláscsomag rejt, méghozzá úgy, hogy kicsinek-nagynak
Magas biológiai értékű, egészségesebb tejtermékek előállításán dolgozik a Kaposvári Egyetem (KE) és a Fino-Food Kft., a 3 éven át tartó projektre 1,8 milliárd forintot költenek - közölte a felsőoktatási intézmény
Az Európai friss kalandok elnevezésű kampányában a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara már több mint egymillió ember figyelmét hívta fel az egészséges étkezésre, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának fontosságára.
Egészségtelenné teszik a szívet az úgynevezett ultrafeldolgozott élelmiszerek - derült ki egy kutatásból, amelyet az Amerikai Szív Egyesület idei philadelphiai ülésén mutattak be.
A rákos betegeknek el kell mondaniuk orvosaiknak, ha növényi termékeket szednek, mert egyes összetevők gátolhatják a kezelésük hatékonyságát – hangzott el egy rákellenes konferencián.
Egy friss felmérés szerint az amerikaiak közel fele a közösségi média népszerű szereplőinek tanácsait fogadja meg, ha az egészségről, fitneszről vagy táplálkozásról van szó. Az orvosok ezeknek a veszélyeire figyelmeztetnek.
Az elmúlt évtizedekben különböző tojótyúktartási módok alakultak ki: ketreces, mélyalmos és a biotartásként is emlegetett szabad tartás. Ezekkel kapcsolatban a fogyasztók körében is kialakult általános tévhit, hogy a különböző tartási
A túl sok cukor mellett még mindig túl sok fehér kenyeret és az artériákat terhelő zsírt fogyasztanak az amerikaiak – állapította meg egy új, 44 ezer felnőtt adatain alapuló, hosszú
A stroke nagyobb kockázatával nézhetnek szembe a vegetáriánus és a vegán étrend követői egy nagy szabású új kutatás szerint.
Úgy tűnik, csak "minimális egészségi kockázatot" jelentenek az ivóvízben lévő műanyag mikroszemcsék - állapította meg az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) jelentése.