Az apró, narancssárga bogyós gyümölcs jelentős antioxidáns forrás, így rendszeres fogyasztásával szerepe lehet a legtöbb civilizációs betegség kialakulásának csökkentésében. Ha pedig az egészségre gyakorolt hatását háttérbe szorítjuk és sokkal inkább
A csipkebogyó egy tipikus superfood abból a szempontból, hogy nem szokványos, nem használjuk a mindennapokban és kicsit homály fedi a gyakorlati felhasználását is, sőt sokan az ízétől is ódzkodnak. Lássuk,
Nemcsak gyümölcsök, zöldségek és halból készült ételek büszkélkedhetnek a superfood titulussal, hiszen bizonyos magvak is tartalmaznak olyan tápanyagokat, amelyek miatt jócskán kiérdemlik a „szuper” jelzőt.
Nagyon népszerűek manapság a szuperélelmiszerek, avagy angolosan a superfoodok, a tévhittel ellentétben azonban nemcsak az egzotikus hangzású, messzi országok ételei bírnak szupererővel, hanem a hazai ételek bizonyos fajtái is, így a pisztráng is.
Meg lehetne valósítani Európában egy biogazdálkodáson alapuló, fenntartható, biodiverzitás-barát agro-élelmiszerrendszert, amely lehetővé teszi a mezőgazdaság és a környezet kiegyensúlyozott együttélését a francia Nemzeti Kutatási Központ (CNRS) tudósai szerint.
A szuperhősök korszakát éljük, a szupererővel felruházott megmentők pedig nemcsak a mozivásznon köszönnek vissza, hanem táplálkozásunk megmentőiként is superfoodokat hívunk segítségül. A virágkorát élő táplálkozási trendnek, árnyoldala is van.
Görögdinnyefajok és több száz fajta, üvegházban termesztett növény DNS-ét vizsgálva kutatók felfedezték, hogy a görögdinnye legnagyobb valószínűséggel Északkelet-Afrikában vadon élt ősi növényekből származik.
Noha sokan felgyógyulnak a koronavírusból, felépülésük után gyakran hónapokig küzdenek krónikus fáradtsággal, memória- és koncentrációs zavarokkal, izom- és ízületi fájdalmakkal, illetve az ízérzékelés és szaglás hiányával. A tünetek miatt könnyen
Séflecke következik! Széll Tamás séf elárulta, hogyan készíthetünk tökéletes spárgát.
Új ajánlásokat fogalmazott meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az élelmiszerek és italok sótartalmának csökkentésére. A szervezet napi öt grammnál kevesebb sófogyasztást ajánl.
Egy védelmező genetikai mechanizmus óvhatja meg az embert a túlzott kávéfogyasztástól – állapították meg a Dél-Ausztráliai Egyetem kutatói, akik szerint a kávéfogyasztási szokások a szív egészségének állapotáról árulkodnak.
Gondolta volna, hogy nem is a mikroműanyagok jelentik a legnagyobb kockázatot az ásványvizekkel kapcsolatban? Vagy, hogy a csapvíz minősége is javítható néhány egyszerű módszerrel?