Meg lehetne valósítani Európában egy biogazdálkodáson alapuló, fenntartható, biodiverzitás-barát agro-élelmiszerrendszert, amely lehetővé teszi a mezőgazdaság és a környezet kiegyensúlyozott együttélését a francia Nemzeti Kutatási Központ (CNRS) tudósai szerint.
A szuperhősök korszakát éljük, a szupererővel felruházott megmentők pedig nemcsak a mozivásznon köszönnek vissza, hanem táplálkozásunk megmentőiként is superfoodokat hívunk segítségül. A virágkorát élő táplálkozási trendnek, árnyoldala is van.
Görögdinnyefajok és több száz fajta, üvegházban termesztett növény DNS-ét vizsgálva kutatók felfedezték, hogy a görögdinnye legnagyobb valószínűséggel Északkelet-Afrikában vadon élt ősi növényekből származik.
Noha sokan felgyógyulnak a koronavírusból, felépülésük után gyakran hónapokig küzdenek krónikus fáradtsággal, memória- és koncentrációs zavarokkal, izom- és ízületi fájdalmakkal, illetve az ízérzékelés és szaglás hiányával. A tünetek miatt könnyen
Séflecke következik! Széll Tamás séf elárulta, hogyan készíthetünk tökéletes spárgát.
Új ajánlásokat fogalmazott meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az élelmiszerek és italok sótartalmának csökkentésére. A szervezet napi öt grammnál kevesebb sófogyasztást ajánl.
Egy védelmező genetikai mechanizmus óvhatja meg az embert a túlzott kávéfogyasztástól – állapították meg a Dél-Ausztráliai Egyetem kutatói, akik szerint a kávéfogyasztási szokások a szív egészségének állapotáról árulkodnak.
Gondolta volna, hogy nem is a mikroműanyagok jelentik a legnagyobb kockázatot az ásványvizekkel kapcsolatban? Vagy, hogy a csapvíz minősége is javítható néhány egyszerű módszerrel?
Változatlan és vitathatatlan a tej és tejtermékek szerepe az egészséges táplálkozásban egy felmérés szerint; amelyből az is kiderült, hogy a fogyasztók nem a tejtermékeket kiváltókként, helyettesítőkként vásárolnak növényi alapú termékeket,
Erős bizonyítékok utaltak már arra, hogy a vörös húsok és a feldolgozott hústermékek (egyebek mellett szalonna, kolbász) túlzott fogyasztása összefügghet a vastag- és végbélrák kockázatának növekedésével. Mostanáig azonban nem volt
Erős bizonyítékok utaltak már arra, hogy a vörös húsok és a feldolgozott hústermékek (egyebek mellett szalonna, kolbász) túlzott fogyasztása összefügghet a vastag- és végbélrák kockázatának növekedésével. Mostanáig azonban nem volt
Erős bizonyítékok utaltak már arra, hogy a vörös húsok és a feldolgozott hústermékek (egyebek mellett szalonna, kolbász) túlzott fogyasztása összefügghet a vastag- és végbélrák kockázatának növekedésével. Mostanáig azonban nem volt