Az egyre népszerűbb barnacukor és barna nádcukor az egészségtudatosok mindennapjainak szerves része. Ám felmerül a kérdés, hogy hihetünk-e a csomagoláson feltüntet összetevők listájának?
Fokhagymából sosem elég, elvégre isteni ízt ad az ételnek, és nem mellesleg még az egészségnek is nagyon jót tesz! De milyen foghagymát vásároljunk, a maximális élmény érdekében?
Unja már a banánt? Kóstolja meg ezt a színpompás mediterrán gyümölcsöt, a pitaját. Más néven sárkánygyümölcsöt, mely napjainkban egyre gyakrabban bukkan fel a piacokon. Nevét pikkelyes külsejéről kapta. Elsősorban Közép-
A szója – több évezredes múltja ellenére – nagyon megosztja a hazaiakat. Pedig a negatív megítélés legtöbbre furcsa tévhitekből fakad, amelyekről lehull a lepel.
A szója az egyik legjobb dolog, ami az ételeiddel történhet. Gazdag tápanyagtartalma, és egészséges mivolta miatt érdemes a mindennapok részévé tenni. De mi minden készül belőle?
A magyar konyha számos lehetőséget kínál számunkra, hogy okosan készítsük el ételeinket a felhasználható alapanyagok végtelen tárházából, amelyek a kiegyensúlyozott táplálkozás részei. A főzés során többféle eljárást alkalmazunk, amelyeket az
A tápanyagok az élelmiszerek azon összetevői, amelyek a növekedéshez és az életműködésekhez szükségesek. A tápanyagok 6 csoportra oszthatóak, de melyekre van igazán szükségünk?
A The National Department of Health kihirdette a tavasz első hónapját a nemzeti táplálkozás hónapjának, s egy terjedelmes cikket is közöltek, hogy ennek fényében mit együnk, mennyit és hogyan.
Elég naggyal. Főleg a gabonatermeléshez felhasznált műtrágya növeli jelentősen az üvegházhatású gázok kibocsátását. Erre jutottak a Sheffieldi Egyetem kutatói, akik a kenyér előállításának teljes folyamatát vizsgálták meg környezetterhelési szempontból.
Valentin-napon sokakban felmerülhet a kérdés: mivel vegyük le a lábáról kedvesünket? Összeállításunkkal azoknak is segíteni szeretnénk, akik csak most ismerkednek a borok világával, vagy éppen a címkével üzennének szerelmüknek.
A chia-mag magas, 18-30 százalékos rosttartalma miatt fontos szerepet játszhat a napi ajánlott rostbevitel biztosításában. Azonban túlzott fogyasztása emésztőrendszeri problémákat is okozhat, sőt! Néhány dologra érdeme odafigyelni!
Sajnos búcsút inthetünk természetes ízérzékelésünknek, ha a só, bors és cukor triumvirátusa mellett előszeretettel fűszerezünk különféle ételízesítőkkel. Ezek ugyanis, gyakorlatilag kiirtják a ízlelőbimbóik érzékelő képességét.