A karácsony az állandó eszegetések, a szilveszteri iszogatások és úgy az egész ünnep nem szól másról, mint a gyomor határainak feszegetéséről. Viszont, ne feledkezzünk meg annak ünnepek utáni „helyreállításától” sem.
A tibeti orvosságok messze földön híresek nem véletlenül. A termesztet adta gyógynövény lefegyverzi a bacilusokat, távol tartja az influenzát, ezen kívül csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát és a stroke-ot.
Minden valamire való gurmannak átfut az agyán a kérdés: vajon honnan ered a saláta Cézárral nevével fémjelzett változata? A válasz egyik fele Mexikóban, másik fele Amerikában keresendő.
Csak nem tudtak róla. Az észak-afrikai vadászó-gyűjtögető népek már tízezer évvel ezelőtt is ettek zabkását, aminek nem csak évezredes eredetét, de legfinomabb elkészítési módjárt is eláruljuk.
Az ünnepi asztal elképzelhetetlen egy-egy üveg finom desszertbor nélkül, legyen az aszú, szamorodni, késői szüret vagy jégbor. Segítünk eligazodni a borrengetegben, hogy a legfinomabb ital koronázza meg a karácsonyi estét.
Ha karácsonyi készülődés, akkor mézeskalácsház. A kezdő konyhatündérek rémeként számon tartott házikó elkészítéséhez itt egy egyszerű ötlet, amivel garantált a siker.
Nem csak a légszennyezés mértéke járulhat hozzá a betegség kialakulásához. A Queenslandi Egyetem Agykutató Intézetének kutatói a terhesség alatti D-vitaminhiány és a megnövekedő autizmuskockázat között találtak összefüggést.
A bio forradalom elérte a vendéglátás azon szegmensét, amelyre leginkább nem jellemző az organikus ételek és alapanyagok felhasználása. Tudta, hogy léteznek bio-pizzériák?
A szórakozóhelyeken alig egy évtizeddel az ördögtől származó kotyvaléknak tartották, mára viszont az itallap megszokott kínálatává vált az alkohol és energiaitalok keverékéből készült shot. Pedig a kettő egymásra hatása durva
A padlizsánkrém minden időben, helyen, és körülmény közt megállja a helyét. Egyszerű és nagyszerű, íme egy bio recept róla.
"A cukor egy teljesen halott anyag. Mesterségesen előállított, finomított kivonat. Csak kalorikus értéke van. A szervezetbe jutva elrabolja a már birtokolt tápanyagokat. Akik cukrot fogyasztanak, alkoholisták, anélkül, hogy tudnának róla" - Dr. Shelton.
Érdekes publikáció jelent meg Professor Mike Archer-től, aki azt állítja, hogy az állatfogyasztásnak köszönhetően marad stabil vagy épp emelkedik a gabonatermelés. A kettő közötti összefüggésre is magyarázatot adott.