Jó tudni – mivel sokan tévhitben élnek e téren –, hogy a gyerekkorból jól ismert fekete tea és a felkapott, trendi zöld tea egyrészt azonos növényből származik, másrészt mindkettő tartalmaz
Egy-egy étel tápanyag, vitamin- és ásványi anyag tartalma nagyban függ attól, hogy milyen főzés technikát alkalmazunk. A legtöbb étel energiatartalma „elfő” menet közben, ám pár praktikus tipp alkalmazásával, visszanyerhetjük az
A táplálkozás és a szemek egészsége között francia kutatók összefüggést találtak, mely szerint bizonyos tápanyagok rendszeres bevitelével elkerülhetővé válik a szem vörösödése, szemszárazság, fényérzékenység és szürke hályog is. A szem
Egy jó recept mindig jól jön, ám a házi készítésű, finom, friss kenyér rejtelme nem csak abban rejlik. Összefoglaltuk, hogyan kell kiváló házi kenyeret készíteni.
A szakértő, aki egyben biológus is, elárulja véleményét a témában.
Ha már tél, akkor dió. Íme egy pofás kis torta a süteményt kedvelőknek.
Szeretne valami finomat nassolni, de már unja a szokásos felhozatalt? Készítsen egy adag finom fűszeres mogyorót!
Január a nagy fogadalmak időszaka, amikor is a legtöbben a súlyfeleslegüktől szeretnének megszabadulni. Februárra azonban mégis elfogy a lendület, és a kitűzött célokat csekély mértékben vagy egyáltalán nem sikerül elérni.
Nem csak agglegényeknek! Kiadós, finom, de mégsem hizlal.
Komplex tanulmányt végeztek Amerikában a feltevéssel kapcsolatosan, aminek eredménye arra enged következtetni, hogy azok a lányok, akik pl. naponta megisznak 1,5 doboz magas cukortartalmú italt, átlagosan 2,7 hónappal kezdenek előbb
Az alacsony szénhidrátot előíró diéták most élik virágkorukat, s mivel a kenyér az egyik legfőbb szénhidrátforrásunk, az étrend teljes mértékben likvidálja azt. Ám valóban jót tesz, ha száműzzük a pékárúkat
Péksütemények, tészták, édességek. A hétköznapok apró finomságai jócskán tartalmaznak lisztet, de vajon milyen besorolás alá tartoznak, és táplálkozásélettani megítélésük a szervezet szempontjából?