Szerkesztőség
2015.07.28.
A Kiosk Terasz jóvoltából kaptunk néhány titkos, bennfentes koktél- és limonádéreceptet, amit mindenképp ki kell próbálni, az ízlelőbimbói legnagyobb örömére!
Szerkesztőség
2015.07.27.
A mostanában divatossá vált „My Bottle” feliratú üvegek ott díszelegnek az edzőteremben a fitness gépek mellett, a kolléga íróasztalán, és kikacsintanak az MK fémjelzéssel ellátott táskákból is. De mi a valós haszna a lassan sznobizmussal egyenértékű műanyag üvegnek?
Szerkesztőség
2015.07.26.
Laktató és finom. Elkészítése nincs több egy óránál, kezdő szakácsokon sem foghat ki. Vasárnapi ebédnek, vacsinak kiváló!
Szerkesztőség
2015.07.24.
A főzet elsősorban az epe és májbántalmakban szenvedőknek segít a gyógyulásban, de fogyasztásával az idegrendszer kiegyensúlyozott működésért is sokat tehetünk.
Szerkesztőség
2015.07.19.
Kánikula, távoli cukrászda, és csitíthatatlan édesség hiány? Itt a megoldás!
Szerkesztőség
2015.07.17.
Cukortéren mindig heves indulatok törnek elő az (önjelölt) szakértőkből. Van, aki a cukoralkoholok csoportjába tartozó xilitre, míg más a nádcukorra esküszik. De valóban számottevő különbség lenne köztük?
Szerkesztőség
2015.07.15.
A boltok polcain sorakozó oxigéntartalmú víz és hagyományos ásványvíz elfogyasztása után az ember nem érez számottevő különbséget, leszámítva a pénztárcája tartalmát. De vajon a szervezet sejtszinten jobban jár, ha oxigénnel dúsított vizet kap?
Szerkesztőség
2015.07.15.
Egy jó kovi ubi a gasztronómiai élményen túl kifejezetten jó, egészségmegőrző tulajdonsággal rendelkezik. Sokan nem tudják, pedig elsődleges forrása a „jó baktériumoknak” és a víznek.
Szerkesztőség
2015.07.12.
A xilit más néven nyírfacukor, szigorúan véve nem cukor és nem is sorolható a szacharidok közé. A cukoralkoholok csoportjába tartozik, és a klasszikus cukor helyettesítésére szokták használni, mert pótolja kiváltja azt, viszont nem vált ki akkora inzulinreakciót.
Szerkesztőség
2015.07.12.
Kevés hozzávaló, látványos tálalás, és finom végeredmény jellemzi a saját készítésű, DIY kategóriába is nyugodt szívvel sorolható csoki mixtúrát.
Szerkesztőség
2015.07.10.
Manapság szinte minden tejen az UHT felirat tetszeleg. Az addig mindenkinek megvan, hogy ez az ultrapasztőrözést jelenti, viszont azt tudja, mit takar a kifejezés, és a többi, tej hőkezelésével kapcsolatos leggyakoribb fogalmakat ismeri?
Szerkesztőség
2015.07.10.
Lédús, frissítő és finom. Ezzel a három szóval lehet jellemezni a levest, melyet a nyár egyik slágergyümölcséből, a barackból készíthetünk.