Itthon ugyan kevésbé ismert, ám egyre nagyobb szerepet játszik az egészséges táplálkozásban.
A magas vérnyomás kialakulása számos okra vezethető vissza, amelyek közül jónéhány döntés kérdése. Az egyik ilyen sófogyasztás, amelynek visszaszorítására dr. Kapocsi Judit PhD, a KardioKözpont magasvérnyomás és érkockázat specialistája hívta
Szinte minden magyar felnőtt fogyókúrázott már, mégis egyre több az elhízott ember - ez derül ki a legfrissebb kutatásokból.
Egyre többet hallani manapság olyan evési zavarokról, amelyek hátterében lelki okok húzódnak meg. Azonban a falási rohamok és a rossz étkezési szokások leküzdhetők megfelelő terápia alkalmazásával, amely a testre és a lélekre egyaránt pozitív hatást gyakorol.
A dió, amit őseink is csak „isten patikájának” neveztek, nem véletlenül. A különleges elnevezésre azzal szolgált rá, hogy közel hetven betegség megelőzésére, és gyógyítására alkalmas, ha naponta legalább egy-két szemet
A saját készítésű tenyérnyi méretű pizza sokkal finomabb, és egészségesebb, mint a boltban kapható előfagyasztott változata. Elkészíthetjük akár szénhidrátcsökkentett változatban, és allergénmentesen is.
Milyen tulajdonságokat kaptunk a szüleinktől, felmenőinktől? Mit fogunk átadni utódainknak másod- és harmadiziglen? Ki miért marad egészséges? Öröklődhet a humor és a kreativitás? Alacsony szülőknek alacsony gyermekeik lesznek? Csak néhány
Sertés párizsi terméktesztünk kapcsán megkerülhetetlen téma az MSM kérdéskör. De tulajdonképpen mi is az az MSM? Húsról, mennyiségről és arányokról szóló cikkünk következik!
Napjainkban ki ne hallott volna az adalékanyagokról? Egyesek szerint az E-számokban rejlik az ördög, mások szükségesnek gondolják azokat. Ha igazságot nem is teszünk, azt bizonyosan megtudják cikkünkből, milyen adalékanyagok lehetnek a párizsiban.
Manapság a boltok polcain olyan csokoládé választékkal találkozhatunk, amit még Gombóc Artúr is megirigyelne, azonban nem minden csoki született egyenlőnek. Nézzük, mi a nyolc alapvető típus.
Ha eddig még nem próbáltad a rizottó rizst, akkor éppen itt az ideje! Teljesen másképp viselkednek a kifejezetten ehhez az ételhez használt rizsek. Ha megfelelően készíted el, egészen újszerű élmény
A jégkrémet – és persze a fagyit is – mindenki szereti, erről persze a statisztikák is tanúskodnak: az átlagos magyar évente mintegy öt liternyi hideg édességet nyalogat el. De vajon