Szerkesztőség
2014.08.09.
Ha már belefáradt a különböző méregdrága bőrfiatalító és regeneráló krémek vásárlásába, ideje, hogy kipróbáljon valami természeteset. A naturális bőrápolás, még senkiben nem tett kárt, és igazán pénztárcabarát.
Szerkesztőség
2014.08.07.
A fagyi télen, nyáron ellenállhatatlan csábítás, de leginkább nyáron. Nincs is kellemesebb felüdülést hozó jeges finomság egy gombóc jó fagyinál, a kánikulában. Ez a gurman élmény azonban az ételintoleranciában szenvedők számára néha megvalósíthatatlan, ha nincs „mentes” fagyi. A megoldás erre lehet a házi fagyi készítés, vagy olyan cukrászdák felkutatása, melyek kínálata közt fellelhetőek a „mentes” fagyik. Íme, néhány!
Szerkesztőség
2014.08.06.
A munkával teli hétköznapokban keveset foglalkozunk azzal, mit eszünk ebédre. A legtöbben egy kis napközbeni nassolással, csipegetéssel csitítják az éhséget, de hosszú távon ez nem kielégítő a szervezetre nézve. Sokat számít milyen táplálékot viszünk be nap, mint nap, íme pár egészséges és laktató ebédötlet.
Szerkesztőség
2014.08.05.
A mindennapi élet során nap-mint nap találkozunk a „bio” vagy épp „organikus eredetű”kifejezésekkel. Az általános köztudat szerint azon fajta élelmiszerek gyűjtő megnevezése a fent említett két szó, amelyek természetes eredetűek, egészségesebbek. De valóban csak ennyit tesz, ha valami bio? A válasz nem, ennél sokkal komplexebb a magyarázat!
Szerkesztőség
2014.08.01.
Rugalmas fehérjékből áll a csontok és porcok nagy része. Ha nem lennének ott ezek a fehérjék, akkor csontunk akár egy kisebb ütéstől is szilánkosra törne.
Szerkesztőség
2014.07.23.
Valószínűleg a világ legnépszerűbb alkoholos itala a sör. A férfiak többsége él-hal érte, de a hölgyek körében is komoly népszerűségre tett szert az elmúlt évszázadok során. Sörből rengeteg félét ismerünk. Van világos, van barna, van búza, de megkülönböztetjük őket országonként is. A magyar söröknek is komoly rajongótáboruk van, ám a hírek szerint a mezőnybe új versenyző érkezik, mégpedig a BIOSÖR, amely szintén nagy népszerűségre tehet szert.
Szerkesztőség
2014.07.16.
A boltok, drogériák polcain egyre több bio termék jelenik meg, és feltűnnek a bio bébiételek, italok is. Egy édesanya a lehető legjobbak szeretné gyermekének megadni. Azt tudjuk, hogy a zöldségek, gyümölcsök mérgeket tartalmaznak, amelyek a növényvédő szerek alkalmazásával, vagy a talajból kerülnek a növényekbe.
Szerkesztőség
2014.07.15.
A pálinka olyan hungarikum, amely a 110/2008/EK rendelet II. számú mellékletének 9. számú kategóriája szerint elkészített olyan gyümölcspárlat, csakis Magyarországon termett gyümölcsből készül, valamint annak cefrézését, főzését és palackozását is hazánkban végzik.
Szerkesztőség
2014.07.14.
Már semmi nem az, mint ami régen volt. Így hát ne is várjuk, hogy a vegeta és a delikát az legyen, mint hajdanán. Túlzott mértékű bennük a só, tele van tömve tartósítókkal, ízfokozókkal, színezékekkel és más ártalmas vegyi anyagokkal. Mégis megtalálható szinte minden háziasszony konyhájában. Pedig ha tudnák azt, hogy otthon, saját alapanyagokból is könnyűszerrel elkészíthető. Nem beszélve arról, ha még saját konyhakerttel is rendelkezik az ember lánya.
Szerkesztőség
2014.07.09.
Egészséges, könnyű, fehérjedús – a magyarok többségének ez jut először eszébe a halról, 32%-unk pedig kifejezetten szereti a halas ételeket. Ugyanakkor, a témában végzett legutóbbi felmérés azt mutatja: évente csupán pár alkalommal kerül hal a tányérunkra, négy kilogrammos évi halfogyasztásunkkal pedig a sor végén kullogunk Európában. Az egészségügyi ajánlások szerint pozitív hatásai miatt érdemes hetente legalább kétszer halat enni.
Szerkesztőség
2014.07.03.
Josef Zotter és felesége, Ulrike 25 évvel ezelőtt alapította meg első cukrászdáját. A grazi cukrászműhely hátsó traktusában 20 évvel ezelőtt kezdtek kézzel készített csokoládét előállítani. Mára a kézzel készített csokoládék igazi kulttermékké váltak. Történetük által bepillantást nyújt egy izgalmas világba, ahol az újfajta ízek, új formák és művészi csomagolások mellett a fenntarthatóság is komoly szerepet játszik.
Szerkesztőség
2014.07.03.
Egy ember vagy egy adott terület népességének a természetre gyakorolt hatását egy hektárban kifejezett mutatószámmal, az ökológiai lábnyommal lehet leírni. A ökológiai lábnyom az a terület, ami károsodás nélkül meg tudja termelni az aktuális életvitelünkhöz szükséges javakat (élelem, energia ...).